Inca o dementa. Premierul Ungariei, Viktor Orban, ii transmite pe omologului sau din Slovacia numele celui care a pus la cale asasinarea tanarului jurnalist

externe

Premierul maghiar Viktor Orban, care a lansat o campanie agresiva la adresa lui George Soros in trecut, il acuza pe miliardar ca este implicat in decesul controversat al jurnalistului slovac Jan Kuciak, relateaza Haaretz, citat de Digi24.

Prim-ministrul Viktor Orban afirma ca miliardarul american de origine maghiara George Soros ar fi implicat in acest deces controversat al jurnalistului Jan Kuciak, care a fost gasit mort alaturi de logodnica sa, pe 27 februarie, in apartamentul sau din Bratislava. Decesul sau a venit tocmai dupa ce publicase un articol in care facea legatura dintre politicienii de top din tara sa si mafia italiana ‘Ndrangheta.

„Vad urma lui George Soros si a organizatiilor sale in evenimentele din Slovacia. Nu ma indoiesc niciun minut ca reteaua sa face orice ca sa rastoarne guverne care se opun migratiei”, a acuzat Viktor Orban, potrivit site-ului 24.hu.

Declaratiile premierului de la Budapesta vin in contextul in care cateva zeci de mii de persoane au manifestat vineri in toata Slovacia, in semn de protest fata de coruptie si au cerut demisiile premierului Robert Fico si ministrului sau de Interne.

La Bratislava s-au adunat 40.000 de persoane, potrivit cotidianului SME – cea mai mare adunare populara din aceasta tara de la Revolutia de Catifea, care a pecetluit caderea comunismului in Cehoslovacia, in 1989.

Anii trecuti, Viktor Orban a lansat o campanie impotriva miliardarului George Soros, pe care l-a acuzat ca a pus la cale criza migrantilor. George Soros a respins aceste acuzatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: