Inca o doctorita reactioneaza furioasa la adresa pacientilor: „Nu stiti decat sa ne UMILITI”

life

Mesajul de revolta al doctoritei Mirela Nitu de la UPU Slobozia a iscat o ampla dezbatere pe aktual24.ro, zeci de romani povestind despre experientele lor in spitale. Insa au intervenit si medici, care au tinut sa ia apararea Mirelei Nitu.

O doctorita, care semneaza cu numele de Cristina, a povestit dramele prin care trec medicii din Romania, prost platiti si tratati cu lipsa de respect de catre pacienti. Ea a exemplificat chiar cu povestile triste de viata ale altor doctorite.

Citeste mai jos un mesaj tulburator:

„Din ceea ce ne cereti dvs pacientii, inseamna urmatoarele:

– sa fim bine pregatiti profesional

-sa discutam cu dvs, la UPU, cat mai mult timp

-sa aratam ca niste vedete si sa zambim, chiar daca ne agresati fizic sau verbal

-sa muncim 12 ore ziua/noaptea, fara pauza (ce conteaza pentru pacient ca n-ai fost la WC, ca n-ai mancat, ca n-ai baut, ca te simti rau… doar viata lui conteaza)

-sa avem grija de 100 de pacienti/ora si s-o facem exceptional, fara greseala

-sa acceptam faptul ca de 6 ani ni s-au redus salariile, dar volumul de munca si pretentiile au crescut enorm de mult.

Sa fie clar… povestile sint triste in ambele ”tabere”. D-ta ai avut o experienta nefasta, dar si medicii au povesti care iti taie elanul de a-i jigni.

Dr S Ileana-neurolog, dupa o viata de munca, medic care n-a acceptat spaga de la nimeni, iese la pensie, avand acasa o mama imobilizata la pat. Afla in scurt timp ca ea insasi are leucemie. Am incercat s-o ajut si am luat legatura cu fundatia care se ocupa de leucemii. Mi-a spus ca nu are bani nici pentru cartela de telefon, nici pentru a plati pe cineva sa stea cu mama ei, pentru ca ea sa se duca la tratament.

Uneori nu avea bani nici pentru medicamentele scumpe, nici pentru mancare. Le duce pe toate, pentru ca inca traieste, chinuindu-se.

Alta doctorita tanara inca si extrem de umana si bine pregatita, de la UPU, a trait o experienta trista, pentru ca sotul ei a ”inlocuit-o”. A incercat sa gaseasca sprijin in munca ei de la UPU… dar, a avut parte de munca enorm de multa, de jignirile si nerecunostinta pacientilor, care nu aveau cum sa stie, cate mii de vieti a salvat.

S-a schimbat comportamental, a devenit trista si retrasa si apoi s-a sinucis. Sint de acord cu faptul ca in sistem lucreaza si oameni pentru care eu insami nu am respect insa marii vinovati sint ALESII nostri: presedinti, parlamentari, ministri… care au incurcat totul, care au furat, pana cand, totul a ajuns in halul in care este.

Trebuie sa MOTIVEZI salarial personalul, sa-i dai TIMP sa-si faca munca, in ritm normal, pentru ca el sa poata fi ATENT si RABDATOR, la fiecare pacient. Abia atunci poti avea pretentiile pe care le aveti cu totii. N-am vazut pacientii in strada, n-am vazut sustinere (pentru ca grevele noastre… nu sint reale; nu va putem lasa sa muriti in spital, in timp ce noi mergem la greva…asa e?)

Ca urmare, in strada, sintem foarte putini iar guvernantii stiu acest lucru si nu ne iau in seama cererile, care… multe sint in favoarea voastra… a pacientilor.

Pentru ce naiba platesc eu sindicatul? Sa ceara lucruri care v-ar imbunatati si voua viata?Iar voi… nu stiti decat sa ne judecati, sa ne umiliti si sa ne spuneti ca aratam ca niste… nu ca niste vedete?

Cred ca daca am proceda ca RATB, caruia nu-i pasa ca muriti in statiile de autobuz… abia atunci ne-ati pretui si dvs pacientii si guvernantii… sau ati considera ca nu sintem facuti pentru aceasta profesie?

Nici macar preotii nu lucreaza PRO BONO si se presupune ca ei au har, daruire. Voi… vreti de la noi sacrificiul suprem, dar nu ne dati nimic in schimb. Cereti guvernantilor, sa schimbe soarta personalului medical si apoi reprosati. Sa vedeti ce generatii de medici si asistenti urmeaza!!!

Cei facuti pe spaga, in Universitatile LOR private. Chiar daca ii veti plati, nu vor fi in stare de ceea ce a fost in stare personalul prost platit, dar bine scolit inainte de 1989 si ceva timp dupa. Daca dvs, pacientii, ati reusi sa intelegeti aceste realitati si v-ati indrepta ura, reprosurile asupra adevaratilor vinovati,  poate s-ar schimba totul. E mai usor insa sa dati vina pe o doctorita, aflata la limita… despre care nu stiti nimic”, a scris doctorita Cristina pe aktual24.ro.

Citeste si: Medicii continua sa-si verse nervii: „Pacientii sunt foarte PROST educati”/”Vine razboiul, atunci veti zice saru’-mana”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: