Inca o femeie a fost inghitita intreaga de un piton, in Indonezia

externe

femeie, mancata, piton, Indonezia

O femeie a fost gasita moarta in burta unui sarpe dupa ce acesta a inghitit-o cu totul in centrul Indoneziei saptamana trecuta, a declarat politia, a doua intamplare de acest gen in provincie intr-o luna.

Siriati, in varsta de 36 de ani, a disparut dupa ce iesise din casa martea trecuta pentru a cumpara medicamente pentru copilul ei bolnav, a declarat miercuri politia, determinand rudele sa lanseze o cautare, transmite postul de televiziune CBS.

Sotul ei, Adiansa, in varsta de 30 de ani, i-a gasit papucii si pantalonii pe jos, la aproximativ 500 de metri de casa lor din satul Siteba, provincia Sulawesi de Sud. „La scurt timp dupa aceea, a zarit un sarpe, la aproximativ 10 metri de carare. Sarpele era inca viu”, a declarat seful politiei locale, Idul, care, la fel ca multi indonezieni, are un singur nume.

Secretarul satului, Iyang, a declarat ca Adiansa a devenit suspicios dupa ce a observat burta „foarte mare” a pitonului. El i-a chemat pe sateni sa il ajute sa ii deschida stomacul, unde au gasit cadavrul.

Atacul fatal are loc la aproximativ o luna dupa ce o femeie a fost gasita moarta in burta unui piton reticulat intr-un alt district din Sulawesi de Sud.  Astfel de incidente sunt considerate extrem de rare, dar mai multi oameni au fost inghititi de pitoni in ultimii ani.

Anul trecut, locuitorii din provincie au ucis un piton de opt metri, care a fost gasit stranguland si mancand unul dintre fermierii dintr-un sat. In 2022, o femeie din provincia Jambi din Indonezia a fost ucisa si inghitita intreaga de un piton, a relatat BBC, citand presa locala.

Pitonul reticulat este cel mai lung sarpe din lume, potrivit Muzeului de Istorie Naturala din Londra. Acesta este originar din sudul Asiei si poate creste pana la peste 6 metri lungime. Cel mai lung piton reticulat gasit vreodata in salbaticie a fost descoperit in 1912, potrivit muzeului, si masura aproape 11 m lungime.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: