externe

Inca o fisura in sfera de influenta a Rusiei. Uzbekistanul sustine Ucraina: „Uzbekistanul recunoaste independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei”

Ministrul de externe al Uzbekistanului, Abdulaziz Kamilov, anunta ca tara sa este alaturi de Ucraina si ca nu recunoaste „republicile populare” Lugansk si Donetk.

„Uzbekistanul recunoaste independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei. Nu am recunoscut republicile populare Lugansk si Donetk”, informeaza Nexta.

Invazia rusa in Ucraina a fost in mare parte oprita pe toate fronturile, fortele ruse suferind in ultimele zile pierderi grele si avansand foarte putin la sol, pe mare sau in spatiul aerian, a anuntat joi Serviciul Militar de Informatii al Regatului Unit, informeaza Reuters.

„Rezistenta ucraineana ramane ferma si bine coordonata”, a anuntat Ministerul Apararii britanic. „Vasta majoritate a teritoriului ucrainean, inclusiv toate orasele mari, raman in mainile ucrainenilor”, a adaugat ministerul.

Cartierul general al armatei ucrainene a afirmat miercuri ca Rusia a pierdut pana la 40% din fortele de invazie. Unitati ruse fie au fost nimicite, fie si-au pierdut capacitatea de lupta, arata un ordin de zi, fara a oferi alte cifre.

Autoritatile de la Moscova afirma ca actiunile din Ucraina nu au scopul de a ocupa un teritoriu, ci de a „demilitariza” si de a „denazifica” tara vecina. Rusia isi defineste actiunile din Ucraina prin sintagma „operatiune militara speciala”.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

INTERVIU Barbu Mateescu, sociolog: „Cam unul din 20 de votanti intervievati la exit-poll a mintit. Le-a fost pur si simplu teama sa recunoasca”

Rezultatele alegerilor locale si europarlamentare din 9 iunie prefigureaza, in acest moment, o cursa in…

15 ore ago

Serbia lauda cooperarea in domeniul securitatii cu Moscova: „Lupta impotriva criminalitatii transnationale nu poate fi dusa fara Rusia”

Vicepremierul sarb Aleksandar Vulin a laudat marti cooperarea in domeniul securitatii cu Rusia, subliniind continuarea…

4 ore ago

Lovitura pentru Kremlin. Armenia paraseste OTSC, alternativa la NATO infiintata de Rusia in spatiul ex-sovietic

Armenia se va retrage din Organizatia Tratatului de Securitate Colectiva (OTSC), a declarat miercuri premierul…

9 ore ago

Aeroportul din Palma de Mallorca, inundat dupa o ploaie torentiala

Zborurile au fost oprite dupa ce Palma de Mallorca a fost lovita de furtuna, iar…

5 ore ago