externe

Inca o furtuna loveste centrul Greciei. Case si strazi inundate in Volos si in insula Evia

O ploaie torentiala a lovit centrul Greciei, inundand strazi, case si magazine in orasul-port Volos si pe insula Evia, la doar trei saptamani dupa ce furtuna devastatoare Daniel a ucis 16 persoane in regiune, transmite Reuters.

Peste 250 de persoane au fost evacuate din zona de cand furtuna Elias a lovit miercuri dupa-amiaza, au anuntat joi pompierii, adaugand ca au primit pana acum 1.200 de apeluri de ajutor.

Furtuna a lovit Volos cu ploi atat de puternice incat nivelul apei in oras si in suburbiile sale a crescut rapid in cateva ore. Un parau din apropiere s-a revarsat, adaugandu-se la inundatie.

Primarul din Volos a spus ca pana miercuri seara, intreruperile de curent cauzate de furtuna si inundatii au cufundat 80% din oras in intuneric. Autoritatile au interzis circulatia vehiculelor.

„Oamenii nu mai suporta asta. Nu pot sa inteleg furia naturii. Protejati-va”, a spus primarul Achilleas Beos, indemnand oamenii sa stea acasa.

Joi dimineata, furtuna s-a deplasat spre insula Evia unde locuitorii unor sate din nordul insulei au primit ordin sa se evacueze, a anuntat televiziunea de stat ERT TV.

Un elicopter privat s-a prabusit in mare in nordul insulei Evia, iar o operatiune de cautare si salvare era in desfasurare. Nu se stie ce a provocat accidentul.

„Elicopterul privat, de tip A-109, era in drum spre orasul Volos, cu cel putin o persoana la bord”, a declarat un oficial al aviatiei civile.

Furtuna Elias este a doua furtuna majora din regiune dupa Daniel, cea mai intensa furtuna care a lovit Grecia din anii 1930.
Multi locuitori din Volos au spus ca autoritatile inca se confrunta cu consecintele lui Daniel si nu au fost pregatite corespunzator pentru o alta furtuna.

Daniel a transformat centrul Greciei intr-o mare interioara, inundand case, distrugand infrastructura rutiera si fermele din apropiere de Volos, Karditsa si Larissa. Zeci de mii de animale s-au inecat, iar recoltele au fost distruse, in timp ce locuitorii zonelor inundate inca se lupta sa-si revina dupa impact.

Furtuna Daniel a avut, de asemenea, consecinte dezastruoase in Libia, unde mii de oameni au murit intr-o inundatie uriasa in orasul Derna.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

12 minute ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

21 de minute ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

4 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

4 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

2 ore ago