Inca o infrangere rusinoasa pentru Ponta: Dragnea, noul presedinte al PSD

politica

Liviu Dragnea a fost ales, miercuri, presedinte interimar al PSD, desi fostul lider Victor Ponta a sustinut-o pe Rovana Plumb. Dragnea va conduce PSD pana la congresul partidului, programat pentru finalul acestui an.

Dragnea a obtinut 65 de voturi ale membrilor Comitetului Executiv National al PSD, in timp ce contracandidatul sau, Rovana Plumb, a fost sustinuta de numai 18 pesedisti.

Dragnea a declarat ca a primit votul de incredere al colegilor pentru a forma o echipa care sa pregateasca un plan concret de actiuni in teritoriu si in Parlament, un program politic pe termen lung care sa ajute la dezvoltarea Romaniei.

Liviu Dragnea a mai spus ca va veni cu un plan de actiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va ramane presedintele Consiliului National si va conduce departamentele PSD. El a mai spus ca social-democratii vor face tot ce le sta in putinta ca Victor Ponta sa ramana premier, acesta fiind sustinut de toti membrii de partid.

Dragnea, care pana acum a ocupat functia de coordonator politic, a precizat ca a avut o discutie cu Gabriel Oprea, pe care l-a asigurat de colaborarea PSD si de faptul ca impreuna vor asigura guvernarea.

Intrebat in legatura cu faptul ca Ponta nu a votat, Dragnea a spus „pana la urma, este o solutie rabinica”.

„Eu mai spun o data: Victor Ponta ramane prietenul meu. Pe un prieten nu te poti supara. Categoric, a fost optiunea lui Victor pe care o respect, dar Victor ramane prietenul meu si eu, sper, prietenul lui. Nu este vorba despre un esec, dimpotriva, este vorba despre un castig pentru ca in urma sedintei suntem prezenti in fata dvs. ca o mare echipa”, a spus Dragnea.

Victor Ponta a plecat de la sedinta Comitetului Executiv National al PSD fara sa voteze, dupa ce a sustinut-o pe Rovana Plumb. Ponta a parasit sedinta, pe motiv ca avea o intalnire si se va intoarce.

Printre sustinatorii de seama ai lui Dragnea s-a numarat si Ion Iliescu, care l-a laudat spunand ca este un bun organizatorr.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: