Inca o lovitura de la Washington impotriva Regimului Dragnea. Mike Pompeo i-a pus in vedere lui Melescanu ca PSD si ALDE sa nu mai saboteze lupta anticoruptie

politica

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a discutat luni la Washington cu ministrul de Externe, Teodor Melescanu, despre „coruptia din Romania”. Pompeo a subliniat ”importanta eforturilor Romaniei de a contracara coruptia care-i submineaza institutiile democratice si promoveaza influenta nociva a adversarilor”, se arata intr-un comunicat de presa al Departamentului de Stat al SUA.

Comunicatul integral:

Secretary Michael R. Pompeo met today in Washington, DC, with Romanian Foreign Minister Teodor Melescanu. They discussed our close security cooperation with Romania, a stalwart NATO Ally meeting its defense burden-sharing commitments, and the challenges facing NATO on its eastern flank. They specifically spoke about Russian aggression in the Black Sea and Romania’s role in contributing to the security and stability of the Black Sea region. They also discussed the importance of Romania’s efforts to counter corruption that undermines its democratic institutions and promotes adversaries’ malign influence.

Insa in comunicatul Ministerului de Externe nu se sufla o vorba despre faptul ca Pompeo a abordat si subiectul coruptiei din Romania. Iata comunicatul, postat pe site-ul MAE:

Ministrul afacerilor externe Teodor Melescanu a avut o intalnire oficiala de lucru, la Washington, cu secretarul de stat american Michael Pompeo, la 1 aprilie. La intrevedere au mai participat ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, subsecretarul de stat pentru afaceri politice, David Hale si asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene, Philip Reeker.

Cei doi oficiali au abordat o gama larga de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterala, subliniind interesul si eforturile comune ale ambelor guverne, roman si american, pentru dezvoltarea si intensificarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii. Ministrul roman a subliniat importanta vizitelor bilaterale la nivel inalt la Washington si Bucuresti pentru dezvoltarea relatiei bilaterale.

Discutia a vizat de asemenea o evaluare a prioritatilor de securitate transatlantica, in anticiparea reuniunii ministeriale dedicata aniversarii a 70 de ani de la infiintarea Organizatiei Atlanticului de Nord. Ministrul Teodor Melescanu a apreciat parteneriatul strans cu Statele Unite in domeniul securitatii, scotand in evidenta rolul strategic al Romaniei si al cooperarii romano-americane in asigurarea unei abordari integrate a masurilor de aparare si descurajare pe flancul estic al NATO. Totodata seful diplomatiei romane a accentuat importanta consolidarii angajamentului american si aliat pentru securitatea regiunii Marii Negre.

Seful diplomatiei romane a punctat realizarile Presedintiei romane a Consiliului UE si agenda pentru a doua parte a mandatului, inclusiv aspecte referitoare la Parteneriatul Estic, Asia Centrala si Balcanii de Vest. De asemenea, a subliniat abordarea Romaniei de relevare a substantei pozitive a cooperarii dintre UE si SUA.

Ministrul afacerilor externe, a adus in discutie candidatura Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, aratand ca este un obiectiv major al politicii externe romane. A prezentat candidatura Romaniei la un loc nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU si a evidentiat experienta traditionala a tarii noastre in sistemul ONU.

Au mai fost discutate eforturile regionale si globale in problematica neproliferarii, combaterii terorismului si amenintarilor asimetrice de securitate, secretarul de stat american remarcand contributiile importante ale Romaniei in cadrul organizatiilor si mecanismelor internationale, dar si expertiza de inalta tinuta a specialistilor si profesionistilor romani. De asemenea, a fost discutata intensificarea cooperarii bilaterale in domeniul energiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: