Inca o masina a explodat la Moscova, chiar langa Turnul Federatiei. Doua masini sunt in flacari – Video

externe

O masina a explodat in apropierea Turnului Federatiei din Moscova. Joi seara, doua masini erau in flacari in centrul Moscovei.

Martorii oculari spun ca au auzit o explozie, dupa care au observat un barbat care a fugit cu o canistra.

Turnul Federatiei este un complex de zgarie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat sa fie atat cea mai inalta cladire din Europa cat si prima cladire europeana care sa depaseasca 374 de metri.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut joi arme liderilor europeni, pentru a impiedica ”tancurile ruse sa mearga la Varsovia sau Praga”, la sapte luni de la inceperea invaziei ruse in Ucraina, transmite AFP.

”Agresorul trebuie sa fie pedepsit”, le-a transmis Volodimir Zelenski, intr-o interventie video, celor 44 de lideri europeni prezenti la Praga pentru prima reuniune a Comunitatii Politice Europene (CPE).

”Acest razboi trebuie sa fie castigat acum, pentru ca flota rusa sa nu poata bloca celelalte porturi de la Marea Neagra, de la Mediterana sau din orice alta mare si pentru ca tancurile ruse sa nu avanseze spre Varsovia sau Praga”, a spus liderul ucrainean.

El a confirmat ca actuala contraofensiva a fortelor ucrainene va continua.

Ucraina a anuntat joi ca a reluat controlul asupra a inca 400 de kilometri patrati in sudul tarii, unde contraofensiva sa a pus trupele ruse sub presiune. Armata ucraineana a precizat ca de la 1 octombrie a recucerit 29 de localitati din regiunea Herson care fusesera ocupate de rusi.

In regiunea Donetk (est), un alt teritoriu anexat de Rusia, cel putin 14 persoane au fost ucise si trei ranite in ultimele 24 de ore in zonele aflate sub controlul Kievului, potrivit presedintiei ucrainene.

Pe plan diplomatic, Uniunea Europeana a aprobat un nou set de sanctiuni contra Moscovei. In acest timp, OPEC+ a decis o scadere drastica a cotelor productiei de petrol pentru a sustine preturile, in contextul in care hidrocarburile raman principala sursa de venituri pentru Rusia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: