Inca o personalitate refuza sa vina in fata comisiei de ancheta: „Nicolicea, cand era la PD la Mehedinti era electrician, acum e mare specialist in drept”

politica

Radu Berceanu, fost lider al PD, anunta ca nu se va prezenta in fata comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor din 2009. El nu vrea sa dea explicatii in fata „electricianului” Nicolicea si a „bibliotecarului” Mihai Fifor, presedintele comisiei.

”Mi-a trimis o secretara un SMS in care imi spunea ca trebuie sa ma prezint la aceasta Comisie. Am trimis si eu un SMS inapoi in care am intrebat: bun, si cine plateteste deplasarea de la Craiova si inapoi? De atunci nimeni nu mi-a mai zis nimic. E usor asa sa zici ca faci comisie de ancheta, dar oamenii vin toata tara.

Eu stiu cum e pe la comisie in Parlament, ca stai o zi intreaga ca sa isi faca publicitate niste senatori si deputati pe care ii cunosc de cat erau mici. Adica inventeaza comisii si modifica regulamentele electricianul ala, care acum e mare specialist in drept Nicolicea. Cand era la PD la Mehedinti era electrician, acum e mare specialist in drept. Bravo lui, ca a evoluat, dar cine imi da mie inapoi ziua aia pierduta pe la comisie, ca daca stau bine sa ma gandesc, eu in 2009 nu eram implicat in campania electorala, nu mai aveam nicio functie, dar ei vor sa ma intrebe. Sa ma intrebe, ca eu n-am o problema, insa inainte sa plateasca”, a declarat Radu Berceanu, pentru stiripesurse.ro.

Berceanu a tinut sa aduca aminte si ca presedintele comisiei, senatorul Mihai Fifor, a fost „bibliotecar” in Craiova.

”Eu n-am o problema cu banii, ca nu asta este problema, insa altii poate ca au. Eu pun o problema de principiu. Faci o comisie de ancheta si nu iei in considerare faptul ca oamenii aia vin din tara? Plus ca eu stiu cum e in cladirea aia, ca am fost si eu parlamentar peste 20 de ani. Cand eram vicepresedinte al Camerei Deputatilor am primit ordin de la Nastase sa terminam cladirea Parlamentului si pe mandatul meu ne-am mutat acolo. Acum sa vin sa ma ia unul de la poarta sa ma intrebe: nene si tu incotro te duci? Sa stau cu telefoane, cu hartii, cu acte de identitate, nu zic ca nu stau, dar la varsta si la pregatirea mea nu-mi este tocmai comod. Si asta numai la poarta, la intrare, ca pe urma ajungi la filtru si acolo trebuie sa stai sa astepti sa vina sa te preia cineva si acel cineva vine dupa vreo jumatate de ora, ca secretare sunt putine si cladirea e mare, cu lifturi multe. Ajungi inauntru si apoi stai pana are chef comisia de tine.

Eu voi veni in fata comisiei, dar cand rezolva si ei aceasta problema. Ca sa stau acum pe banii mei sa ma intrebe un fost bibliotecar de la Craiova, care acum a ajuns mare presedinte de comisie, domnul Fifor, care e omul lui Prioteasa, nici asta nu-mi e tocmai comod. Vor reprograma ei audierea dupa ce vor rezolva problema banilor (…) Daca ma duc in comisie astept intrebari, dar ii voi intreba si eu pe ei, ca am totusi niste ani in spate de experienta in Parlament”, a mai spus Berceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: