Inca o rascoala intr-o baza militara din Rusia. Soldatii au plecat cu forta din unitatea militara, nu au putut fi opriti – Video

externe

Un nou protest a avut loc intr-o baza militara rusa. Conform unor imagini preluate de Sky News, zeci de soldati rusi s-au incolonat si au parasit cu forta o baza militara in semn de protest.

Scenele au fost difuzate de revista Business Ukraine – o revista independenta care se ocupa de actualitatea ucraineana – si au fost publicate in contextul in care fortele rusesti continua sa se confrunte cu esecuri militare si se pare ca au un moral scazut.

In urma cu mai putin de o luna a avut loc o alta revolta intr-o unitate militara din Rusia din comportamentului comandantilor si a multiplelor lipsuri cu care se confrunta noii mobilizati. Imagini filmate in timpul conflictului arata cum a fost scuipat si lovit unul dintre comandanti.

Scenele agresive au avut loc intr-un centru de pregatire de langa Moscova.  Soldatii s-au manifestat revolta fata de cum sunt pregatiti pentru razboi si ca li s-au dat veste antiglont de foarte proasta calitate.

In numele celor revoltati a vorbit un barbat masiv, care s-a rastit la un ofiter superior, pe care l-a scuipat la un moment dat si l-a lovit chiar si cu pumnul in piept.

„In doua saptamani am fost la trageri doar de cinci ori, 15 gloante de fiecare data”, a strigat soldatul. „O sa vin la cartierul vostru general si o sa incep sa va rup membrele, unul cate unul, la fiecare 15 minute”, a amenintat el apoi.

„Ofiterii au luat ei toate ajutoarele primite. De ce ne dati aceste rahaturi chinezesti si nu veste adevarate de armata? Explica-mi! (…) Unde este comandantul batalionului? Unde este comandantul companiei?”, a strigat soldatul.

Soldatul s-a enervat apoi de atitudinea ofiterului:  „Scoate-ti mainile din buzunare! O sa te scuip in cap!”. Soldatul si-a pus in aplicare amenintarea, l-a scuipta pe ofiter si apoi l-a lovit si cu pumnul in piept.

„Calmeaza-te, Sasha!”, au strigat ceilalti soldati.

„Esti ofiter si stai cu mainile in buzunare. Esti un om de nimic”, a continuat Sasha nervos.

Anterior peste 2.000 de soldati rusi, proaspat mobilizati, au protestat intr-o baza din Kazan fata de conditiile extrem de proaste in care trebuie sa supravietuiasca.

Soldatii s-au revoltat din cauza conditiilor de trai precare si pentru ca au primit pusti de asalt ruginite din anii 1970.

Ei au acuzat ca nu au mancare, apa si lemne de foc si nu aveau unde sa-si spele hainele.

Conform mesajelor de un grup de Telegram al soldatilor revoltati, comandantul bazei nu a venti sa stea de vorba cu ei pentru ca era beat.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: