Inca o revolutie la Brasov. Brasovenii au dat afara UDMR din Consiliul Judetean, premiera in istoria postdecembrista

politica

Patru formatiuni politice vor face parte din noul Consiliu Judetean Brasov – PNL, USR PLUS, PSD si Pro Romania -, conform rezultatelor finale ale alegerilor de duminica, pentru prima data in istoria postdecembrista UDMR nemaiavand reprezentant in acest for, anunta Agerpres.

Conform proceselor-verbale centralizate de AEP Brasov, PNL a obtinut 36,97%, urmatoarea formatiune politica clasata fiind PSD, cu 19,35% din numarul total al voturilor valabil exprimate, urmata de Alianta USR PLUS cu 19,25% si Pro Romania – cu 5,11%.

Celelalte formatiuni politice participante la scrutin nu au trecut de pragul electoral de 5%.

In ce priveste votul pentru presedintia Consiliului Judetean Brasov, pe primul loc s-a situat candidatul PNL, Adrian Vestea, cu 95.616 voturi, urmat de candidatul USR PLUS, Tudor Benga, cu 35.735 voturi si cel al PSD, Marian Rasaliu, cu 35.292.

O alta mare surpriza a fost infrangerea lui George Scripcaru, in cursa pentru Primaria Brasov, de catre candidatul USR PLUS, Allen Coliban.

Candidatul USR PLUS, Allen Coliban, a castigat Primaria municipiului Brasov cu peste 40% din voturile valabil exprimate, in viitorul legislativ local urmand sa aiba mandate trei forte politice – Alianta USR PLUS si PNL – cu un numar egal de voturi si PSD, releva datele AEP Brasov.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: