Inca o runda de „Sprijin pentru Romania” de la Guvern: Rate la banci amanate, angajari la stat blocate, nimic despre impozitul progresiv

pagina verde

Coalitia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de masuri sociale si economice de „Sprijin pentru Romania”, in valoare de 1,1 miliarde euro. 

Potrivit anunturilor oficiale ale reprezentantilor coalitiei, masurile agreate cuprind:

1. Amanarea pentru 9 luni a ratelor la banci pentru cetatenii si companiile care se confrunta cu dificultati financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioada.

2. Acordarea unui sfert din diferenta de salariu  in conformitate cu legea salarizarii unitare cuvenita salariatilor din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toti pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Masurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.  

De asemenea, liderii coalitiei au anuntat ca Guvernul va lua masuri pentru consolidarea fiscala si respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel putin 10%, cu exceptia celor cu investitiile, salariile, pensiile si asistenta sociala.

B. Suspendarea angajarilor la stat incepand cu 1 iulie.

C. Cresterea colectarii veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

D. Accelerarea absorbtiei fondurilor europene din cadrul programelor operationale si al PNRR. In acest sens, Coalitia va efectua o evaluare lunara a stadiului absorbtiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: