Inca o tara pregateste masuri RADICALE contra refugiatilor: ARMATA si garduri la granita

externe

Partidul Progresist al premierului Aleksander Vucic cere ca armata sa fie trimisa la frontiere si sa se construiasca un gard pentru a fi protejata granita cu Macedonia impotriva afluxului refugiatilor.

Partidul de guvernamant se  teme ca tara s-ar putea transforma intr-un imens lagar pentru refugiati. Progresistii spun ca am putea asista la „abandonarea” refugiatilor pe teritoriile Serbiei si Macedoniei, unde imigrantii sa primeasca ajutor din partea Europei.

Partidul Progresist atentioneaza autoritatile sarbe ca trebuie sa actioneze si sa faca front comun impotriva unei astfel de posibilitati, ducand o politica nationala temperata in acest sens.

Referitor la informatia conform careia o parte a fondurilor ce vor fi alocate la apropiata conferinta de la Londra privind migratia va fi utilizata pentru a tine unii migranti in Serbia, premierul sarb Vucic a spus ca ‘acest lucru nu este posibil, intrucat Serbia nu este si nu poate fi un loc de parcare pentru nimeni’.

‘Nu avem nevoie de bani, noi putem prelua un numar de persoane, dar Serbia nu poate sprijini sute de mii de oameni’, a accentuat seful guvernului sarb.

Agentia de presa BGNES aminteste ca Grecia trimite, in mod organizat, migrantii pe teritoriul UE folosind asa-numita ruta a Balcanilor de Vest, prin Macedonia si Serbia. Doar in ultimele zile, peste 6.000 de migranti s-au strans  de partea greaca a granitei si asteapta sa treaca in Macedonia.

Ungaria si tarile Europei Centrale acorda sprijin Macedoniei, pentru ca Grecia sa fie impiedicata sa trimita ilegal migranti pe teritoriul UE. Ministrul austriac de Externe chiar a insistat ca, daca Grecia continua cu aceasta atitudine, sa fie exlusa partial din spatiul Schengen.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: