Inca o trasnaie colosala de la PSD. Iohannis, acuzat si de „misoginism”: „In numele tuturor femeilor din Romania ii solicit sa-si ceara scuze premierului Dancila”

politica

Deputatul PSD Aida Caruceru l-a acuzat, miercuri, intr-o declaratie sustinuta in plenul Parlamentului pe presedintele Iohannis de „soginism” pentru ca s-a referit la Dancila cu cuvintele „aceasta doamna”. Caruceru ssutine ca Iohannis a dat dovada de misoginism si cand a respins-o pe Shhaideh pentru functia de premier.

„In calitate de femeie si de tanar deputat, trebuie sa recunosc ca nu-mi face nicio placere sa sustin aceasta declaratie politica de la inalta tribuna a Camerei Deputatilor, dar cred ca unui semnal politic trebuie sa i se raspunda cu aceeasi masura. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, a reusit, zilele trecute, sa submineze pentru a doua oara autoritatea femeilor din Romania, prin declaratiile facute la adresa doamnei prim-ministru Viorica Dancila. Spun a doua oara, pentru ca prima data, presedintele Klaus Iohannis s-a opus nominalizarii pentru functia de Prim-Ministru a unei alte femei, doamna Sevil Shhaideh. Se intampla tot in luna decembrie, acum doi ani de zile, in 2016, cand PSD, partidul care castigase in mod detasat alegerile parlamentare, a propus, pentru prima data in istoria Romaniei un premier femeie. Atunci, presedintele Iohannis respingea, fara prea multe cuvinte o femeie care era un reputat functionar de cariera si cu o vasta experienta in ceea ce priveste administratia publica centrala”, a declarat Caruceru.

„Zilele acestea, presedintele Iohannis a recidivat in misoginismul sau, referindu-se la premierul in exercitiu cu apelativul ‘aceasta doamna’. Culmea, a facut aceasta declaratie in contextul in care seful statului vorbea despre ‘dialog institutional’. Ceea ce este cel mai periculos, grav si de neiertat, este semnalul pe care-l transmite Klaus Iohannis, prin termenul ‘aceasta doamna’. Pe de o parte pentru ca el a fost folosit intr-un context peiorativ, pe de alta parte, pentru ca submineaza autoritatea premierului. Viorica Dancila nu este ‘aceasta doamna’, asa cum Klaus Iohannis nu este ‘acest domn’. Ei sunt prim-ministrul Romaniei, respectiv presedintele Romaniei. Iar seful statului stie foarte bine aceste lucruri care tin de protocol, pentru ca altfel nu ar fi aruncat cu paltonul peste capota masinii. Dar domnul Iohannis alege sa duca lupta politica intr-un alt registru, in care ura sa fata de PSD justifica orice. Totodata, presedintele ofera un alibi si pentru toti factorii destabilizatori in societate, care abia asteapta un pretext pentru a ataca PSD si reprezentantii sai cu cele mai urate cuvinte si cu cei mai insultatori termeni”, a mai declarat Caruceru.

Deputatul PSD a mai sustinut ca Dancial este cea mai „insultata” femeie din Romania.

„Nu cred ca a existat o femeie in Romania care sa fie mai insultata public, decat doamna Dancila. Iar presedintele Romaniei, daca era un barbat de stat adevarat, le transmitea de mult tuturor celor care ii vorbesc in fel si chip doamnei Dancila ca lupta politica este una, iar respectul fata de o femeie si fata de o functie este alta. Pentru ca lupta politica trece, dar cicatricile sociale raman. Femeile din Romania au asteptat prea mult timp sanse egale cu barbatii si au fost prea mult timp discriminate si lipsite de acces real la functii de decizie si autoritate pentru ca aceasta iesire a presedintelui Iohannis sa fie catalogata drept inca o declaratie neinspirata a unui domn oarecare.

In numele tuturor femeilor din Romania, ii transmit domnului presedinte Iohannis ca bunul simt, pe care domnia sa il tot reclama, ii impune sa-si ceara scuze premierului Dancila. Iar pe dumneavoastra, stimati colegi, va indemn in continuare sa sanctionati discriminarea pe criterii de gen”, a incheiat Caruceru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: