Inca o varianta a coronavirusului a fost depistata in Japonia. A fost adusa in tara de patru persoane venite din Brazilia

externe

Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu o noua varianta a coronavirusului, a anuntat duminica Ministerul Sanatatii din Japonia, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Cei patru pasageri au calatorit din Amazonas, Brazilia, si au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat in carantina in aeroport si au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.

Takaji Wakita, directorul Institutului National de Boli Infectioase, a declarat ca varianta este diferita de cele care s-au raspandit din Marea Britanie si Africa de Sud, insa prezinta unele similaritati cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat ca in prezent nu exista dovezi ca noua tulpina ar fi mai contagioasa.

Dintre cele patru persoane, un barbat de 40 de ani a fost internat dupa ce dificultatile de respiratie pe care le acuza s-au agravat. O femeie de 30 de ani a acuzat durere in gat si dureri de cap, iar un adolescent de sex masculin a prezentat febra. O adolescenta nu a prezentat simptome, a indicat ministerul.

Ministerul a raportat, de asemenea, ca a detectat trei noi cazuri de persoane confirmate cu tulpina de coronavirus descoperita in Marea Britanie, considerata mai contagioasa.

La sfarsitul lunii decembrie, Japonia a suspendat temporar intrarea pe teritoriul sau a cetatenilor straini pana la sfarsitul lunii ianuarie, dupa detectarea noilor variante identificate in Marea Britanie si Africa de Sud.

Premierul Yoshihide Suga a declarat joi stare de urgenta timp de o luna din cauza pandemiei, de aceasta masura fiind vizate capitala Tokyo si prefecturile vecine Chiba, Kanagawa si Saitama. Masura a intrat in vigoare in cele patru prefecturi vineri, zi in care Japonia a inregistrat 7.711 infectii noi, inclusiv 2.392 de cazuri in Tokyo – cea mai mare crestere a numarului de cazuri zilnice pentru a patra zi consecutiv.

Mai mult despre:

Comentarii: