Inca un abuz din partea PSD. Eugen Nicolicea i-a dat afara pe jurnalisti, nu a dorit sa se afle ce discuta parlamentarii despre OUG 13

politica

Comisia juridica a Camerei Deputatilor, condusa de Eugen Nicolicea (PSD), a inceput discutiile preliminare asupra ordonantelor 13 si 14 fara presa, dupa ce jurnalistii au fost invitati sa paraseasca sala. De obicei, sedintele comisiilor parlamentare sunt publice.

La terminarea sedintei Comisiei juridice, Nicolicea si-a explicat decizia de a da presa afara prin „probleme organizatorice”. „Am avut probleme organizatorice interne si la aceste probleme organizatorice interne nu vrem sa facem declaratii la presa, ci vrem sa rezolvam niste probleme. Nu v-am dat afara, ci doar v-am spus ca sedinta s-a incheiat si urma o chestiune de probleme in afara sedintei”, a spus Eugen Nicolicea, citat de Digi24.

Pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Camerei Deputatilor figurau astazi mai multe proiecte de lege si propuneri legislative, inclusiv initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei Romaniei. Nu figurau insa proiectele de aprobare a OUG 13 si OUG 14, in conditiile in care OUG 13 nu a trecut inca de Senat (un raport in Comisia juridica a Senatului ar putea fi dat de abia saptamana viitoare, dupa care urmeaza votul in plen), iar OUG 14 de abia a fost ieri adoptata de Camera Superioara.

Dupa o serie de amanari si discutii pe diferite proiecte, presedintele Comisiei, Eugen Nicolicea, a solicitat ca presa sa paraseasca sala de sedinte, pentru ca deputatii sa poata purta „discutii tehnice” pe marginea celor doua ordonante de urgenta adoptate de Guvernul Grindeanu.

Nicolicea a invocat argumente constitutionale pentru ca cele doua ordonante sa fie dezbatute separat, mai intai adoptand OUG 14, care abroga OUG 13, iar apoi sa fie decisa calea de urmat pentru legea de aprobare a OUG 13, aflata si ea in procedura parlamentara.

OUG 14, care abroga ordonanta de modificare a codurilor penale, a fost aprobata, marti, in unanimitate de Senat. Ea va intra acum in procedura parlamentara in Camera Deputatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: