Inca un american a „disparut” in Ucraina, este posibil sa fi fost capturat. Rusia ar avea deja doi prizonieri americani

externe

Departamentul de Stat al SUA a anuntat joi ca ca un al treilea american care a calatorit in Ucraina pentru a lupta impotriva Rusiei a disparut  „in ultimele saptamani”. Acesta se adauga celor doi americani dati disparuti miercuri.

„Exista rapoarte despre inca un american despre care nu se stie unde este. Nu pot vorbi despre detaliile acestui caz. Din pacate, nu cunoastem toate detaliile acelui caz”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Ned Price, in cadrul unei conferinte de presa.

Price a precizat ca departamentul este in contact cu familiile celorlalti doi cetateni americani care ar fi fost capturati in Ucraina, precum si cu autoritatile ucrainene si cu Comitetul International al Crucii Rosii, dar ca, in mod similar, nu pot confirma informatiile potrivit carora acesti doi cetateni au fost capturati.

Citeste si: Primii doi soldati SUA capturati de Rusia in Ucraina. Camarazii lor: „Am fost 10 impotriva a 100 de rusi cu tancuri si vehicule blindate”

„Continuam sa indemnam pe toate caile posibile cetatenii americani sa nu calatoreasca in Ucraina din cauza pericolelor aferente care sunt reprezentate de agresiunea continua a Rusiei”, a declarat Price, citat de CNN.

Price a mai spus ca SUA nu sunt in contact cu Rusia in legatura cu cetatenii americani disparuti deoarece nu au inca „motive credibile” sa creada ca rusii i-au capturat si, de asemenea, pentru ca Rusia nu a pretins ca i-a capturat.

„Daca vom considera ca o astfel de apropiere prin intermediul ambasadei noastre de la Moscova sau in alt mod ar fi productiva in ceea ce priveste aflarea mai multor informatii despre locul unde se afla aceste persoane, nu vom ezita sa facem acest lucru”, a spus Price.

Price a mai spus ca SUA sunt in contact cu „alti parteneri”, inclusiv cu Marea Britanie.

Comentarii: