Inca un apropiat al premierului a trecut la UNPR. Strategie de SALVARE pentru Ponta?

analize

Miscari tot mai ciudate printre partidele aflate la putere. Dupa ce Gabriel Oprea a anuntat ca Robert Cazanciuc trece la UNPR, vineri un alt apropiat al lui Victor Ponta, Sebastian Ghita, si-a anuntat inscrierea in acest partid.

Robert Cazanciuc a fost numit ministru al Justitiei la presiunea lui Victor Ponta, intre cei doi fiind de altfel si o relatie de rudenie. Recent, o parte din PSD a cerut inlocuirea lui Cazanciuc, pentru ca acesta nu ar fi facut indeajuns impotriva asaltului procurorilor DNA si nici nu a sustinut modificarile Codului Penal. Ulterior, Oprea a difuzat pe surse stirea ca ministrul Justitiei a trecut la UNPR.

Vineri, un alt apropiat al premierului, Sebastian Ghita, si-a anuntat inscrierea in UNPR. Acesta a renuntat astfel la proiectul de a infiinta un nou partid, Progresul Romaniei.

Potrvit unor surse de pe scena politica, este de asteptat ca Victor Ponta sa isi piarda curand functia de premier, cel mai probabil prin demisie. In aceste conditii va fi greu sa isi pastreze si pozitia de sef al PSD, partidul fiind framantat deja de lupte interne. In aceste conditii, este foarte plauzibil ca Victor Ponta sa isi asigure un refugiu politic.

De altfel, mai multi contestatari ai lui Ponta, fosti membri PSD, au declarat ca acesta intentiona sa treaca la UNPR inca din 2010, daca nu ar fi fost ales presedinte al partidului. Liderul UNPR, Gabriel Oprea, l-a laudat deseori pe Victor Ponta, spunand ca il sprijina „total”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: