Inca un ATAC al Moscovei la adresa Romaniei: „Sacrifica stabilitatea”

news

Planurile Aliantei Nord-Atlantice de a suplimenta capacitatile militare din Romania sunt „conflictuale”, afirma Aleksandr Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, considerand ca Bucurestiul „sacrifica stabilitatea regionala” „de dragul strategilor” din alte parti ale lumii.

Planurile NATO de mobilizare a fortelor militare in Romania sunt „inadecvate” si „conflictuale”, a spus Aleksandr Lukasevici.

„Practic, este vorba de o transformare etapizata a acestei tari intr-un pivot de sustinere pentru NATO si SUA aproape de frontierele Rusiei. Noi am comentat in mod repetat masurile luate de state membre NATO, observand atitudinea conflictuala si evidentiind caracterul inadecvat si redundant, atat din punct de vedere militar, cat si financiar”, a spus Lukasevici, citat de agentia Sputnik.

In opinia oficialului rus, Romania sacrifica securitatea regionala prin decizia de suplimentare a efectivelor NATO. „Exista tendinta de a concluziona ca actualele autoritati din Romania, de dragul cresterii importantei in ochii strategilor din alte parti ale lumii, sunt dispuse sa sacrifice mentinerea stabilitatii in regiunea Marii Negre pentru ratiuni tactice”, a spus Lukasevici, citat de Mediafax.

„Este evident ca Rusia nu reprezinta nicio amenintare la adresa Romaniei sau a altui stat. Astfel ca ipoteza caracterului pur defensiv al acestor manevre si cea a asa-numitei amenintari venite din Est nu sunt valide”, a subliniat Lukasevici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: