Inca un atentat monstruos comis de ISIS. Cel putin 33 de morti – VIDEO

externe

Organizatia Statul Islamic (SI) a revendicat dublul atentat cu masina capcana care a facut duminica cel putin 33 morti in orasul Samawa din sudul Irakului, regiune predominant siita si greu de accesat de gruparile jihadiste sunnite, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Intr-un comunicat difuzat pe retelele de socializare, organizatia jihadista sustine ca doi dintre kamikaze sai si-au detonat masinile pe care le conduceau impotriva membrilor fortelor de securitate la Samawa.

Cel putin 33 de persoane au fost ucise si alte aproximativ 75 au fost ranite in dublul atentat cu masina capcana care a avut loc duminica in orasul Samawa din sudul Irakului, potrivit unor responsabili medicali si ai fortelor de securitate, citati de AFP si Reuters.

Cele doua explozii au lovit simultan centrul orasului, in contextul in care regiunile din sudul tarii sunt in general scutite de atentate.

Prima explozie s-a produs in apropierea cladirii consiliului regional, iar cea de-a doua la aproximativ 60 de metri de o statie de autobuz, a declarat un colonel de politie pentru Reuters.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: