Inca un „cadou” pentru infractor. Ambasada Suediei se alatura pozitiei exprimata de ambasadorul Danemarcei: „Este ca in fotbal”

news

Ambasada Suediei la Bucuresti a distribuit pe pagina sa de Facebook cateva declaratii facute de ambasadorul Danemarcei cu privire la statul de drept din Romania si in legatura cu declaratiile anti-europene ale liderilor coalitiei PSD-ALDE.

„Romanii au nvoie sa creada in institutiile lor democratice si sa voteze pentru a le acorda un mandat puternic”, este una dintre declaratiile ambasadorului danez┬áSoren Jensen care au fost preluate si asumate de ambasada Suediei.

O alta declaratie foarte importanta, asumata de ambasada Suediei: „Institutiile europene niciodata nu pot deveni dusmanul (Romaniei). Ele se asigura ca toti jucam dupa aceleasi reguli. Este ca in fotbal. Nu poti juca in campionatul european si sa decizi ca nu se mai aplica regula ofsaidului”.

Intr-un interviu pentru hotnews.ro, ambasadorul Jensen a tinut sa ofere o replica la atacurile tot mai dese la guvernarii de la Bucuresti la adresa institutiilor UE.

„Cand te alaturi Uniunii Europene, te alaturi unui club care are reguli si valori, trebuie sa joci dupa aceleasi reguli, iar institutiile asta fac – se asigura ca jucam cu totii dupa aceleasi reguli. Sistemul de justitie trebuie sa fie independent, nu putem avea control politic asupra sa. Acesta este conflictul pe care il avem cu alte tari membre UE acum, din pacate, este ceva ce speram sa nu avem si cu Romania. Dar nu am face-o pentru ca am fi un inamic al Romaniei, cu siguranta nu al poporului Roman. Am putea fi inamicii catorva persoane care ar beneficia in urma schimbarii regulilor, dar in niciun caz ai romanilor”, a spus Jensen.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: