Inca un condamnat a sters-o din tara: „Democratia a fost confiscata, am cerut statut de refugiat politic in alta tara”

politica

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL, condamnat miercuri la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru coruptie, anunta ca a plecat din Romania. „In acest moment, stiind de aceasta inscenare de sentinta care urma sa mi se pregateasca am parasit Romania si, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic in alta tara”, a transmis Zlotea pe Facebook.

„Sunt nevinovat iar aceasta este o sentinta nedreapta data intr-un dosar bazat in totalitate pe doua denunturi neintemeiate date sub presiune de doi inculpati arestati care, ulterior denunturilor, au fost eliberati.

Toata povestea s-a creionat in jurul actiunilor sociale organizate pe langa biserici in campania electoral din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de coruptie si trafic de influenta fara nicio proba in acest sens.

Instanta de fond a Tribunalului Bucuresti a dispus in ceea ce ma priveste o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineinteles ca am considerat-o nedreapta si am atacat-o. Instanta de apel nu a respectat nici un drept la aparare pe tot parcursul procesului schimband in penultimul termen al pronuntarii incadrarea in trafic de influenta fara ca acest lucru sa se fi solicitat de vreuna dintre partile implicate.

Consider ca aceasta sentinta este nedreapta si este o plata politica pentru simplul fapt ca nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva sa preia PDL.

In acest moment, noul PNL format in urma fuziunii cu PDL nu face altceva decat sa arunce peste bord toti liderii vechiului PDL care s-au trezit, in urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale. La fel au procedat si cei dinainte, cei de care am incercat sa protejez partidul, care au condus tara cu ajutorul institutiilor de forta care acum s-au pus in slujba noii puteri.

Voi ataca acesta decizie la ICCJ, la CEDO, la toate institutiile europene abilitate care ma pot ajuta sa-mi dovedesc nevinovatia. Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea ca nu exista nicio proba care sa ma incrimineze. Platesc acum exclusiv pentru simplul fapt ca nu am plecat capul in fata detinatorilor puterii absolute.

Ultimele alegeri parlamentare si tot ce s-a intamplat cu acestea sunt dovada clara ca democratia a fost confiscata in aceasta tara.

In 4 decembrie 2020 am fost amenintat ca daca nu voi renunta la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare in acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat si am plecat din tara si nu am asistat la monitorizarea electorala pe care o desfasuram in calitate de presedinte al ATRNU!

In acest moment, stiind de aceasta inscenare de sentinta care urma sa mi se pregateasca am parasit Romania si, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic in alta tara. Cu probele si dovezile pe care le am, inclusiv inregistrarile din dosar care imi dovedesc nevinovatia, imi voi cauta dreptatea la CEDO”, a scris Zlotea pe Facebook.

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL, a fost condamnat miercuri la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru coruptie, pentru fapte facute in calitate de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Decizia este definitiva.

„Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian”, mai arata Curtea de Apel Bucuresti.

Initial, Tribunalul Bucuresti il condamnase pe Marian Zlotea la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Decizia a fost luata intr-un dosar in care Marian Zlotea a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de 14 fosti subalterni din cadrul ANSVSA, fiind acuzat, printre altele, ca ii obliga pe inspectorii din Bucuresti sa cotizeze lunar la PDL cu cate 3.000 de lei pentru a isi pastra locul de munca.

Mai mult despre:

Comentarii: