Inca un fost demnitar PDL ajunge la puscarie. Duta s-a predat Politiei, urmeaza 6 ani inchisoare pentru o spaga de 6,3 milioane euro

news

Lucian Duta, fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), condamnat definitiv la 6 ani inchisoare cu executare, s-a predat Politiei si va fi incarcerat, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

„Avand in vedere decizia instantei, astazi, 25 iulie 2022, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, de 6 ani, pentru savarsirea in forma continuata a infractiunii de luare de mita, emis pe numele unui barbat de 52 de ani”, informeaza un comunicat al DGPMB transmis, luni,.

Acesta s-a predat la Sectia 2 Politie, se afla in custodia politistilor, urmand a fi incarcerat.

Lucian Duta, fost presedinte al CNAS, a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucuresti la 6 ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de DNA ca a primit o mita de 6,3 milioane euro, in schimbul acordarii unui contract din bani publici catre doua firme de software.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut pedepsa aplicata lui Duta de Tribunalul Bucuresti in noiembrie 2020.

De asemenea, CAB a confirmat decizia tribunalului privind confiscarea sumei de 6.300.000 euro de la Lucian Duta.

Tribunalul mai dispusese mentinerea sechestrului pe suma de 2.183.820 aflata in conturile din Elvetia ale societatii Eurotrust Invest Inc. si pe suma de 1.503.000 euro primita de Euroinvest Development SRL si investita intr-o constructie si teren de pe strada Jean Monnet din Bucuresti.

Mai mult despre:

Comentarii: