Inca un fost lider al PSD confirma ca Ponta este ofiter acoperit: „Se cunoaste, se stie si cum a fost racolat”

politica

Marian Vanghelie, fost membru de varf al PSD, comfirma dezvaluirile recente conform carora Victor Ponta a fost/este agent acoperit al SIE.

„Victor Ponta a avut o comunicare foarte buna cu sistemul pana si-a dat seama ca sistemul ii face probleme si lui. Cand sistemul l-a trimis ambasador pe Maior si pe Ponta la DNA, atunci domnul Ponta a inceput sa faca din nou pe liderul politic (…) Domnul Ponta se pare ca are probleme din tinerete si l-au tinut cu ele in mana … ce a spus si Basescu, ca e ofiter. Asta nu e o chestie noua. Se cunoaste, se stie si cum a fost racolat. (…) Era premier domnul Ponta. Dansul a colaborat foarte bine, dar din cand in cand trebuia sa i se mai aduca aminte. Toate lucrurile de care discutam azi si ni se par aberante, domnul Ponta chiar le-a facut impreuna cu sistemul si domnul Maior”, a explicat Vanghelie intr-o interventie TV.

Sociologul Alin Teodorescu, fost deputat PSD, fost sef al cancelariei premierului Adrian Nastase, a afirmat recent intr-un interviu pentru Revista 22 ca Victor Ponta este ofiter acoperit. El a arata si modul in care agentii de influenta ai SRI si SIE au penetrat societatea romaneasca, in politica si economie.

„Ghita e produsul lui Basescu. Integral. Trebuie sa ne aducem aminte ce s-a intamplat in timpul primului lui mandat. Cativa ziaristi romani au fost rapiti in Irak. Seful SRI de atunci a reactivat reteaua romaneasca din Orientul Mijlociu si a reusit sa gaseasca o solutie. Basescu a ajuns la 70% incredere publica, salvarea ziaristilor din Irak l-a ridicat foarte mult. Imediat a aparut situatia cu fuga lui Haissam, care a fost facut scapat de o anumita linie din parchete, vami, politia de frontiera. Basescu a reactionat instantaneu prin decapitarea parchetelor si a serviciilor de informatii. Dupa care a obligat SRI sa faca echipele mixte de ancheta cu DNA si DIICOT.

Totodata, a aprobat un plan al SRI si al SIE de creare de agenti de influenta si de ofiteri acoperiti. Acest plan era la limita legalitatii pentru SIE, pentru ca intrasem in NATO, iar SIE avea nevoie de o retea de acoperiti si agenti de influenta in strainatate. Se dovedise acest lucru in cazul interventiei pentru salvarea celor trei jurnalisti. In cazul SRI era foarte discutabil sistemul. Dintr-o data, SRI a inceput sa creeze reteaua de ofiteri acoperiti si agenti de influenta la nivelul societatii civile si economiei romanesti. S-a facut acelasi lucru pe linia armatei. Ziaristul Robert Turcescu a fost ofiter acoperit al armatei. Sunt foarte multi. Marile companii de stat – in special energia, farma si Tarom – Politia, Jandarmeria, Parchetul, judecatoriile, tribunalele, vama, Administratia Penitenciarelor, presa au fost tinta acestei operatiuni. Acest sistem functionase la cote reduse si inainte de Traian Basescu. De exemplu, Victor Ponta a fost facut ofiter acoperit pe vremea cand era procuror.

Intre ofiterii acoperiti si agentii de influenta au inceput sa se gaseasca si oameni de afaceri care au acceptat anumite conditii de comisionare. Intre care Ghita, dar sunt mult mai multi, minimum doi-trei pe fiecare judet, ofiteri acoperiti care sunt oameni de afaceri si care au abonamente la contractele de stat. In perioada 2006 -2016 sunt firme multinationale care nu reuseau sa castige contracte pe lucruri pe care le faceau monopolist. Castiga un om de afaceri ca Ghita, care pe urma subcontracta cu firma respectiva, interna sau externa. O parte din bani mergeau in offshore si acolo ramaneau. Ghita a fost si, probabil, este in continuare folosit in special pentru bazele de date – baze de date cu bolnavii, cu pensionarii, cu persoane plecate in strainatate, baza de date a CNP-urilor etc.

Intreg sistemul e ilegal si e un pericol la adresa securitatii nationale, intreg sistemul de creare de oameni de afaceri abonati la contracte publice, care in acelasi timp sunt ofiteri acoperiti. Sa fii ministru, ofiter acoperit si sa dai un contract unei firme legate intr-un fel de tine a devenit legal, eficient si frecvent in timpul lui Basescu. Se continua si acum”, a declarat Teodorescu pentru Revista 22.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: