Inca un fost ministru PSD da socoteala in fata procurorilor. Este unul dintre cei mai bogati politicieni

politica

Fostul ministru al Economiei si Comertului Dan Ioan Popescu s-a prezentat miercuri la sediul DIICOT, unde procurorii il vor anunta ca a fost pus sub urmarire penala in dosarul Rompetrol II.

Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, a declarat, la intrarea in sediul DIICOT, ca nu stie de ce a fost citat, miercuri, de procurori.

„Am vazut o stire pe un site de stiri ca sunt chemat la DIICOT. Este tot ceea ce stiu”, a declarat Dan Ioan Popescu.

Legat de Klaus Iohannis, care a avizat inceperea urmaririi penale pe numele sau, Dan Ioan Popescu a spus: „Presedintele joaca rol de ‘primar’, pentru ca vizeaza orice. Eu nu cred ca presedintele citeste ceea ce vizeaza”.

Fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu, a fost pus sub urmarire penala in dosarul Rompetrol II pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, in luna mai, cererile formulate de DIICOT de incepere a urmaririi penale pe numele a patru fosti ministri implicati in dosarul Rompetrol II, respectiv Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea.

DIICOT sustine ca, in perioada septembrie – octombrie 2003, ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu, si ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, „si-au exercitat cu rea-credinta atributiile de serviciu, in urma unei intelegeri cu Dan Costache Patriciu, George Philip Stephenson si Alexandru Nicolcioiu, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale SC Rompetrol Rafinare SA, la data de 30.09.2003, in cuantum de aproximativ 603.000.000 dolari, au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice”.

Urmare a activitatii celor doi fosti ministri, la data de 24 octombrie 2003, in sedinta de Guvern a fost adoptata OUG 118/2003 cu nerespectarea dispozitiilor HG 555/2001 si ale Legii 24/2000, „nefiind respectate niciuna dintre etapele obligatorii prevazute in cele doua acte normative”.

In acest sens, procurorii mentioneaza ca nota de fundamentare a OUG 118/2003 a fost prezentata pentru avizare Ministerului Justitiei la data de 27 octombrie 2003, continutul acesteia fiind insa diferit de continutul notei de fundamentare ce a stat la mapa actului normativ.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: