Inca un guvern militarizat. Fostul sef al serviciilor secrete olandeze Dick Schoof a fost desemnat sa devina noul prim-ministru al tarii

externe

Dick Olanda

Fostul sef al agentiei olandeze de spionaj si al biroului de combatere a terorismului, Dick Schoof, a fost desemnat marti sa devina noul prim-ministru al Tarilor de Jos, relateaza Euronews.

Schoof, 67 de ani, va conduce o coalitie dominata de Partidul pentru Libertate, de dreapta radicala al lui Geert Wilders.

La coalitie mai participa si Partidul Popular pentru Libertate si Democratie, de centru-dreapta, Noul Contract Social de centru si Miscarea Fermierilor-Cetateni.

Wilders l-a felicitat intr-o postare pe X, spunand ca „are un palmares grozav, este non-partizan si, prin urmare, impartial, are integritate si este, de asemenea, foarte simpatic”.

Wilders, care a obtinut cele mai multe voturi la alegerile de anul trecut, a incheiat un acord cu ceilalti lideri de partid la inceputul acestei luni, dupa luni de negocieri pentru a desemna un prim ministru, dupa ce Wilders a fost convins sa nu preia functia.

Noul acord include planuri de a impune masuri stricte solicitantilor de azil, de a anula reintregirea familiei pentru refugiati si de a reduce numarul studentilor internationali care studiaza in tara.

In documentul de 26 de pagini se arata ca guvernul va incerca sa „expulzeze pe cat posibil persoanele fara permis de sedere valabil, chiar si cu forta”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: