Costa Rica s-a transformat in paradisul infractorilor din Romania. Inca un inculpat celebru a obtinut statut de refugiat politic

news

Si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, are statut de refugiat politic in Costa Rica, a anuntat, vineri, avocatul acesteia in fata instantei.

Potrivit avocatului, Bica a obtinut acest statut din ianuarie 2018. Recent, si Elena Udrea a anuntat ca este refugiat politic in Costa Rica. Avocatul a cerut ca audierea Alinai Bica sa fie facuta prin sistem de videoconferinta. Curtea Suprema a programat, astazi, ultimul termen al celui de-al treilea proces in care fosta sefa a DIICOT este acuzata de coruptie.

Bica a fost condamnata in doua dosare penale, insa deciziile nu sunt definitive.

Astfel, in noiembrie 2016, ea a fost condamnata de Instanta suprema la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu.

De asemenea, in ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului, in legatura cu interventii pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: