Inca un lider PSD confirma: „Codul Penal va fi adoptat prin OUG sau prin asumarea raspunderii Guvernului”

politica

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, sambata, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca variantele analizate de PSD pentru adoptarea Codului Penal sunt OUG sau asumarea raspunderii Guvernului in Parlament.

”Se vor examina toate posibilitatile acestea, este vorba de Ordonanta de Urgenta, de asumarea raspunderii”, a afirmat Buzatu.

Intrebat daca varianta adoptarii prin proceduri parlamentare a picat, presedintele PSD Vaslui a spus: ”Sigur, deocamdata, modul in care s-a lucrat in Parlament pana la aceasta data a fost caracterizat de o lentoare care nu cred ca mai este acceptabila”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut vineri, dupa CEX, ca nu stie daca va fi emisa o Ordonanta de urgenta pentru adoptarea modificarilor la Codurile penale, dar ca in cursul saptamanii viitoare va avea loc o intalnire cu experti din domeniul juridic pentru a se stabili daca va fi sau nu adoptata o Ordonanta de urgenta in acest sens.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reactie dupa condamnarea sa la trei ani si jumatate de inchisoare, el spunand vineri seara dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului ca ceea ce s-a intamplat ieri la instanta suprema a fost „o executie in masa”. „A trebuit sa fie condamnati noua oameni ca sa se justifice si condamnarea mea”, a sustinut Dragnea. De asemenea, Liviu Dragnea a anuntat ca ramane in fruntea PSD, a Camerei Deputatilor si a coalitiei de guvernare si ca va merge ”pana la capat”, ca social-democratii au gresit ca au avut o atitudine procedural corecta in Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi si mai radicala” cu ceea ce vor sa faca. Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de romani care stau in puscarie pe un articol neconstitutional”. „Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonti, nici Kovesi, nici Basescu, nici Ponta, nici Oprea, nici altii. Obiectivele la care m-am angajat si pentru care mi-am asumat responsabilitatea raman aceleasi si impreuna cu colegii mei le vom duce la capat”, a avertizat Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: