externe

Inca un magnat rus din industria gazului a fost gasit mort impreuna cu familia. Cazuri trase la indigo

Vicepresedintele Novatek, Serghei Protosenia, sotia si fiica sa au fost gasiti morti in Spania la doar o zi dupa ce cadavrele vicepresedintelui Gazprombank, Vladislav Avaiev, si ale familiei sale au fost gasite in circumstante similare la Moscova.

Anchetatorii incearca sa descopere daca moartea vicepresedintelui gigantului energetic Novatek, Serghei Protosenya, si a familiei sale in conacul lor din Spania a fost un caz de crima-sinucidere domestica sau o lovitura organizata. Cadavrele lor au fost descoperite la doar o zi dupa ce vicepresedintele Gazprombank, Vladislav Avayev, a fost gasit mort in circumstante similare, alaturi de familia sa, la Moscova. Detectivii ancheteaza daca incidentele au fost rezultatul tragic al violentei domestice sau daca au inscenate, potrivit News.ro.

Potrivit, site-ului de stiri spaniol El Punt Avui, cadavrul lui Serghei Protosenya, in varsta de 55 de ani, precum si ale sotiei si fiicei sale au fost gasite in jurul orei locale 16:00, marti, la domiciliul lor din statiunea balneara Lloret de Mar, din regiunea Catalunia din Spania.

Alarma a fost data de fiul cel mare al cuplului, care locuieste in Franta, deoarece nu a reusit sa ii contacteze. Site-ul spaniol a relatat ca mama si fiica au fost injunghiate pana au murit, iar Sergey Protosenya s-ar fi spanzurat. Alte site-uri de stiri au precizat ca sotia lui Protosenya, Natalya, avea 53 de ani, iar fiica lor, Maria, tocmai implinise 18 ani.

Incidentul a avut loc pe fondul unui caz similar, la Moscova. Un alt director executiv al unei companii de gaze si-ar fi ucis sotia si fiica, inainte sa se sinucida. Fostul oficial al Kremlinului si vicepresedintele Gazprombank, Vladislav Avayev, in varsta de 51 de ani, a fost gasit mort in apartamentul sau din Moscova de fiica sa, luni, potrivit Politiei.

De asemenea, au fost descoperite trupul sotiei sale Yelena, in varsta de 47 de ani, si al fiicei mai mici, Maria, in varsta de 13 ani. Toti au suferit rani produse prin impuscare.

Potrivit El Punt Avui, averea estimata a lui Protosenya se ridica la 440 de milioane de dolari. A studiat sa devina inginer si economist, iar ulterior a ocupat functia de director financiar al companiei petroliere Tarkosaleneftegaz si pe cea de contabil sef la gigantul petrolier Novatek.

Cu toate acestea, o pagina arhivata a site-ului Novatek, care dateaza din martie 2015, l-a prezentat pe Sergey Protosenya drept vicepresedinte dupa o schimbare a consiliului de administratie. El nu apare pe pagina care detaliaza membrii actuali ai consiliului de administratie ai companiei.

Anchetatorii fortelor de politie din Catalunia investigheaza in prezent scena crimei. Probabil ca vor analiza imaginile surprinse de camerele de securitate din jurul proprietatii. Agentiile de stiri locale au transmis ca un topor si un cutit pline de sange au fost gasite la fata locului si trimise pentru a fi supuse testelor criminalistice.

Relatari neconfirmate ale El Punt Avui sugerau ca au fost descoperite unele inconsecvente. Potrivit El Punt Avui, cele doua femei au fost injunghiate in timp ce dormeau. Cu toate acestea, nu s-au gasit pete de sange pe Protosenya. Se pare ca sosetele patate de sange au fost folosite ca manusi improvizate pentru a preveni amprentele de pe topor si cutit.

Politia nu a dezvaluit inca niciun detaliu referitor la ancheta, dar presa sugereaza ca ipoteza de lucru ramane cea a crimei si sinuciderii.

Miercuri, in fata unei cladiri guvernamentale din Lloret de Mar a fost tinut un minut de reculegere pentru a condamna ”nenorocirea” violentei sexiste.

Moartea a doi oligarhi din industria gazelor si a familiilor lor, in decurs de doua zile, ridica semne de intrebare. Detectivii vor examina probele ca sa descopere daca incidentele au fost rezultatul tragic al violentei domestice sau daca au fost inscenate.

Oligarhii rusi au fost vizati recent de sanctiuni din cauza invaziei Rusiei in Ucraina. Se pare ca presedintele rus Vladimir Putin ar fi vizat, de asemenea, oligarhii, in timpul unor declaratii din luna martie in care vorbea despre miliardarii cu tendinte occidentale.

”Nu ii judec pe cei cu vile in Miami sau pe Riviera Franceza. Sau pe cei care nu se pot descurca fara stridii sau foie gras sau asa-numitele libertati de gen… Problema este ca ei se afla mental acolo, si nu aici, cu oamenii nostri, cu Rusia”, a afirmat el.

El a continuat sa solicite o ”autopurificare” a natiunii. A fost inregistrat un ”exod” al avioanelor private in urma declaratiilor sale.

Nu se stie daca Protosenya a fost direct vizat de sanctiuni.

”In legatura cu moartea tragica a fostului membru al Consiliului de Administratie al Companiei, Serghei Protoseni (Protosenya), si a membrilor familiei acestuia, Novatek isi exprima sincerele condoleante tuturor celor afectati de aceasta situatie tragica. Sergey Protosenya a lucrat in Grupul Novatek din 1997 pana in 2015 si s-a dovedit a fi o persoana minunata si un om de familie minunat, un profesionist puternic cu o contributie enorma in formarea si dezvoltarea companiei. Din pacate, in mass-media au existat speculatii pe aceasta tema, dar suntem convinsi ca aceste speculatii nu au legatura cu realitatea. Speram ca organele de aplicare a legii din Spania vor efectua o investigatie amanuntita si obiectiva si vor rezolva ce s-a intamplat”, se arata intr-un comunicat al gigantului Novatek.

Aminim ca la finalul lunii marti, cand Putin a cerut ca statele care cumpara gaz sa il plateasca in ruble, Peskov a precizat apoi ca ordinul presedintelui rus nu se aplica producatorului independent de gaze Novatek, deoarece este o companie privata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

57 de minute ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

43 de minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

O oră ago

Presshub: Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. „Cum sa ramai indiferent stiind ca i-au cazut dintii din gura din pricina inanitiei?”

Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. Marius Balo, care a fost…

46 de minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

2 ore ago