politica

Inca un ministru vrea ca pensiile militarilor sa scape de impozitarea cu 85%: „Singura categorie care trebuie exceptata”

Magistratii sunt cei mai afectati de legea impozitarii pensiilor speciale, urmati de cei din sistemul aeronautic civil si cei care au lucrat in Curtea de Conturi, declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Ea a apreciat ca pensia militarilor ar trebui exceptata de la orice discutie legata de pensiile speciale.

Violeta Alexandru a spus ca 25% din pensia celor care incaseaza acum pensii speciale se bazeaza pe contributivitate, iar restul este din bugetul de stat.

„Singura exceptie pe care o vad in aceasta privinta este pensia militarilor, care are un istoric al ei, intr-adevar, inca din vremea lui Cuza. Are un mod de calcul aparte si care in mod evident trebuie sa fie exceptata de la orice discutie pe care o facem in general cu privire la pensiile speciale. Eu raman la parerea ca aceasta este singura categorie. Sigur, Parlamentul este suveran, dar este singura categorie care trebuie exceptata”, a spus Alexandru, la Romania TV, citata de Mediafax.

„Cei mai afectati vor fi cu siguranta magistratii, judecatorii si procurorii. Aici pensiile se duc si la 19.000 RON. Eu nu judec, e usor sa comentezi fara sa tii cont de incompatibilitatile acestora, dar se ajunge la un consum al pensiilor in acest domeniu pana la 19.000 RON. Dupa aceasta categorie vine personalul aeronautic civil, cu aproximativ, in medie, 11.000 RON, cei care au lucrat la Curtea de Conturi, cu 8.000 RON”, a mai spus ministrul Muncii.

In urma cu trei zile, Nicolae Ciuca a declarat ca pensiile militarilor nu sunt speciale si ca, de la Cuza pana in prezent, ei au beneficiat de pensii de serviciu. „Este foarte important sa intelegem ca nu putem schimba regulile fara sa analizam nici sistemul in sine”, a spus ministrul Apararii.

Intr-un mesaj pe pagina de Facebook, Nicolae Ciuca a spus ca „pensiile militarilor nu sunt pensii speciale!”

„De la Alexandru Ioan Cuza pana in prezent militarii au beneficiat de pensii de serviciu. Indatoririle legale ale militarilor fata de tara continua si dupa ce trec in rezerva, spre deosebire de orice alte categorii de salariati. Pe timpul activitatii, militarii au aproape cea mai mica grila de salarizare dintre bugetari, cu toate ca sunt permanent la ordin, stau aproape toata viata departe de familie, participa la misiuni de razboi sau sunt prin poligoane si, foarte important, au restranse mai multe drepturi constitutionale”, adauga ministrul Apararii.

Reactia ministrului Apararii, general in rezerva, a venit dupa ce plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitata diferenta intre pensia realizata pe baza contributivitatii si cea speciala.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

O oră ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

46 de minute ago

Patru politisti ucisi si alti patru raniti, in urma unui schimb de focuri cu doi infractori, in statul american Carolina de Nord

Patru ofiteri de politie care executau un mandat de arestare a unui infractor cautat pentru…

41 de minute ago