Inca un opozant al lui Putin este la un pas de moarte. Ce solicita SUA de urgenta

actualitate

Vladimir Kara-Murza, un fost aliat al liderului opozitiei ruse, Boris Nemtov, ucis in urma cu doua luni, si-a pierdut cunostinta pe 26 mai si a fost spitalizat. Sotia sa spune ca exista semne ca a fost otravit.

Sotia cauta acum cai prin care opozantul sa fie evacuat in Europa sau in Israel. Ea spune ca starea lui nu s-a imbunatatit deloc. „Nu si-a recapatat cunostinta”, a declarat Evghenia.

Kara-Murza (foto- al doilea din dreapta, alaturi de Nemtsov), in varsta de 33 de ani, a lucrat pentru organizatia Open Russia, fondata de fostul oligarh Mihail Hodorkovski, un critic proeminent al lui Vladimir Putin. El s-a imbolnavit dupa numai o zi de la lansarea unui film documentar in care acuza guvernul din Cecenia de coruptie si de abuzuri impotriva drepturilor omului.

nemtsov-karamurza-yavlinsky-kasyanov-5mar2012

Cazul Kara-Murza a starnit si reactia congresului SUA. „Sunt profund ingrijorat de boala misterioasa a lui Vladimir Kara-Murza, avand in vedere mai ales recenta ucidere a lui Boris Nemtov si otravirea altor opozanti ai lui Putin”, a declarat congresmanul Chris Smith, citat de Business Insider.

Si ambasada SUA la Moscova a reactionat: „Suntem ingrijorati de soarta lui Vladimir Kara-Murza si cerem sa sa primeasca ingirjire medicala de urgenta. Gandurile noastre sunt alaturi de el si de familia sa”, a spus ambasadorul John Tefft.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Urmareste-ne si pe:

Comentarii: