news

Inca un parchet isi suspenda activitatea. Raspunsul dur al procurorilor la „abrogarea” anuntata de Tudorel Toader

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita si unitatile din subordine isi suspenda activitatea judiciara, incepand de marti, cu exceptia cazurilor urgente, in semn de protest fata de modificarile legislative care privesc activitatea Ministerului Public.

Potrivit unui comunicat semnat de purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita, prim-procuror adjunct Sorin Mihai Colceriu, decizia a fost luata in cadrul Adunarii Generale a procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita si unitatilor din subordine.

In comunicat se precizeaza ca procurorii au apreciat „ca sunt amenintate principiile de baza ale statului de drept precum independenta justitiei si separatia puterilor in stat, prin adoptarea OUG 7/2019” si au decis cu majoritate de voturi „suspendarea activitatii judiciare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita, Parchetul de pe langa Judecatoria Miercurea Ciuc, Parchetul de pe langa Judecatoria Odorheiu Secuiesc, Parchetul de pe langa Judecatoria Gheorgheni si Parchetul de pe langa Judecatoria Toplita, cu exceptia cauzelor care prezinta urgenta, precum si suspendarea activitatilor de audienta cu publicul desfasurate de procurorii din cadrul acestor unitati, in perioada 26.02.2019 – 01.03.2019, inclusiv”.

Prim-procurorul adjunct Sorin Mihai Colceriu a mentionat pentru Agerpres ca procurorii vor merge in sala si vor anunta ca exista o forma de protest si, potrivit procedurilor, judecatorul trebuie sa amane cauza.

„Nu intram in sedintele normale, intram in sedintele urgente, tot ce inseamna arestari sau cauze cu minori. (…) Am mers pe varianta ca procurorul va merge in sala si va arata ca suntem intr-o forma de protest si nu va participa la cauze si atunci judecatorul trebui sa amane, pentru ca lipsa reprezentantului Ministerului Public echivaleaza cu nulitatea acelei sedinte”, a explicat Colceriu.

De asemenea, potrivit comunicatului de presa, procurorii harghiteni intentioneaza sa sustina, miercuri, 27 februarie, un protest in fata Palatului de Justitie din municipiul Miercurea Ciuc.

In Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita si unitatilor din subordine s-a mai hotarat „insusirea considerentelor emise de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori in cadrul Hotararii nr. 95/20.02.2019 si insusirea declaratiei de principii comunicata de Forumul Judecatorilor din Romania catre adunarile generale ale instantelor si parchetelor”, conform sursei citate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

13 minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

27 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

43 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago