Inca un pas spre alungarea PSD-ului din Bucuresti. USR PLUS anunta ca negocierile cu PNL „au avansat”

politica

Presedintele USR Bucuresti, Claudiu Nasui, si presedintele PLUS Bucuresti, Vlad Voiculescu, au anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca negocierile cu PNL pentru desemnarea unor candidati la primariile de sector „au avansat”.

„Ce pot sa va spun este ca lucrurile au avansat si ca avanseaza. Suntem optimisti ca o sa avem o reusita si capacitatea sa avansam o echipa cu care sa facem campanie si sa spunem bucurestenilor: Da, cu oamenii acestia vom face treaba si vom schimba Bucurestiul”, a declarat Claudiu Nasui, citat de Agerpres.

Si Vlad Voiculescu s-a declarat optimist in legatura cu negocierile purtate cu PNL pe aceasta tema.

„La nivelul sectoarelor negocierile functioneaza in continuare. Mingea in acest moment este la PNL. Principiile noastre sunt cele pe care le-am spus si am tot repetat. Asteptam si suntem optimisti de data asta ca, saptamana viitoare, va vom putea spune rezultatele acestor negocieri, rezultate care vor fi in folosul bucurestenilor. Daca la sfarsit venim cu o echipa cu care sa fim toti mandri, dupa un compromis sau altul, cred ca acesta este un lucru bun pentru fiecare dintre noi”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Claudiu Nasui a precizat ca negocierile cu PNL sunt foarte avansate si pentru desemnarea unui candidat comun la Primaria din Galati, insa Alianta USR PLUS nu-l va sustine niciodata pe Mihai Chirica pentru functia de primar al municipiului Iasi.

Pe de alta parte, reprezentantii USR PLUS au anuntat ca au trimis un denunt la DNA pentru abuz in serviciu si uzurparea functiei pe numele viceprimarului din Sectorul 2, Dan Cristian Popescu, sustinut de PNL pentru functia de primar al acestui sector.

Acuzatiile ii vizeaza si pe fostul si actualul primar din Sectorul 2 al Capitalei, Neculai Ontanu si Mihai Mugur Toader.

Astfel, Radu Mihaiu, candidat al Aliantei la functia de primar al Sectorului 2, a declarat ca denuntul se refera la mai multe nereguli in contractele semnate de Primarie cu compania de salubritate Supercom SA, nereguli constatate intr-o nota de control intocmita de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare.

Conform candidatului USR PLUS, concluziile acestei note sunt urmatoarele: pentru colectarea deseurilor menajere, cuantumul sumelor nelegale platite de Primaria Sectorului 2 catre Supercom, in perioada 1 martie 2019 – 31 octombrie 2019, este de 10,2 milioane lei; pentru curatenia cailor publice cuantumul sumelor nelegal contractate, in perioada 1 ianuarie 2019 – 31 octombrie 2019, este de 3,2 milioane lei; sumele convenite nelegal si contractate suplimentar de catre Primaria Sector 2 pentru activitatea de deszapezire, in perioada iarna 2014/2015 si iarna 2018/2019, sunt in cuantum de 9,5 milioane lei.

„Legea spune ca actele aditionale la contractul incheiat cu Supercom SA trebuie sa fie aprobate de catre Consiliul Local. 57 de astfel de acte au fost incheiate de Primaria Sector 2 fara aprobarea Consiliului Local. Neculai Ontanu, Mugur Mihai Toader si Dan Cristian Popescu au incalcat legea, negociind cu Supercom tarife nelegale. Cei trei s-au substituit autoritatii deliberative a Sectorului 2 si au negociat in spatele usilor inchise tarife nelegale din banii cetatenilor”, a sustinut Radu Mihaiu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: