Inca un PSD-ist in conducerea sindicatului lui Radoi. Vicepresedinte PSD Sector 1, este bagat si el in firma care administreaza spatiile comerciale de la metrou

politica

Marcel Ciolacu a sustinut furios, vineri, ca PSD nu are nicio legatura cu blocarea Capitalei de catre sindicalistii lui Ion Radoi, insa in conducerea sindicatului sunt nu mai putin de trei membri PSD. Pe langa Radoi, fost parlamentar PSD, mai sunt inca doi care au carnet de membru PSD, fiind fosti consilieri locali in Capitala.

Marian Artimon, vicepresedinte al Sindicatului Liber Metrou, si a fost pana anul trecut consilier general PSD la Primaria Capitalei. El este administrator al societatii Sindomet, firma sindicalistilor care administreaza spatiile comerciale din statiile de metrou.

Citeste si: Mana dreapta a lui Radoi, PSD-ist cu acte. A fost consilier general PSD in mandatul lui Firea si membru in cinci consilii de administratie

Un alt administrator al firmei Sindomet este Florian Crisu, 70 de ani, supranumit „Tataie”. El este si consilier al presedintelui sindicatului, Ion Radoi. Crisu este vicepresedinte PSD Sector 1, pana anul trecut el fost si consilier local PSD in acest sector care a fost condus de celebrul Tudorache-Diamante.

Conform ultimei declaratii de avere, din 2018, Crisu castiga peste 122.000 de lei pe an din patru surse, adica peste 10.000 de lei pe luna.

Potrivit legii, organizatiile sindicale trebuie sa fie independente de autoritatile publice, de partidele politice si de organizatiile patronale.

In 2018, presa a publicat imagini cu viloiul detinut de „Tataie” intr-o zona de lux a Capitalei.

Artimon, celalalt pesedist din conducerea sindicatului lui Radoi, a fost membru in Adunarile Generale ale Actionarilor in cinci companii municipale in timpul mandatului lui Firea. Este vorba despre Companiile pentru Agrement, Protectie Civila, Tehnologia Informatiei si despre Compania pentru Managementul Transportului Bucuresti. Sindicalistul a mai reprezentat interesele Primariei Generale si in adunarea actionarilor de la Societatea de Transport Bucuresti (STB).

Numele lui Artimon a aparut vineri pe un comunicat de presa la sindicatului lui Radoi in care se sustine ca grevistii nu trebuiau sa asigure o treime din activitatea metroului.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica, in legatura cu greva de la metrou a sindicalistilor lui Ion Radoi, ca „n-ai niciun drept sa faci teroristi sindicalistii si romanii pentru ca vad altcumva”. „Au fost indreptatiti sa ceara anumite drepturi”, a declarat Ciolacu.

„Nu a fost niciun scandal la metrou. Cand nu-ti convine ceva cand esti la guvernare ca nu poti sa-i faci teroristi. Nu poti sa-i jignesti, cum sa-i faci teroristi? Ce au gresit sindicalistii, trebuia sa faca o conferinta de presa, trebuiau sa anunte situatia in care se afla, presupun ca a fost ceva spontan.

N-ai niciun drept sa faci teroristi sindicalistii si romanii pentru ca vad altcumva. Au fost indreptatiti sa ceara anumite drepturi. Poate au fost tratati asa cum au fost tratati si romanii, asa arogant, sa-i faci teroristi”, a declarat Ciolacu la Prima TV.

Ciolacu a sustinut vineri ca PSD nu are nicio legatura cu greva ilegala de la metrou.

„Pentru a acoperi haosul provocat de noile restrictii anuntate aseara, pentru a-si acoperi lipsa de solutii, liderii Coalitiei au iesit azi, in haita, sa spuna ca ‘PSD e de vina!’ pentru protestul de la metrou.

O minciuna ordinara! Ceea ce se intampla la metrou nu are nicio legatura cu PSD, ci reprezinta doar o alta petarda a Coalitiei. Ne inchid din nou in case, iau masuri fara nicio logica, inchid din nou scolile, nu au nicio solutie pentru a stopa in mod real pandemia, dar arunca vina pe PSD!

Sunteti la putere sa guvernati, nu sa asistati! Terminati cu propaganda! Voi ati pus conducerea Metrorex care trebuie acum sa ia masuri! Deblocati traficul, aplicati legea in conflictul pe care voi l-ati creat si lasati fake-news-urile menite sa acopere carantinarea tarii!

Maine, dupa ce aceasta diversiune se va sfarsi, romanii vor sta in continuare in case, nu vor avea bani, nici testare si nici vaccinare!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: