Inca un razboi intre clanurile din PSD, acum se rafuieste Dragnea cu Tudose: „Culmea absurdului, parlamentarii PSD au respins propunerile propriului guvern”

news

Un nou razboi a izbucnit intre factiunile din PSD, de data aceasta miza fiind posturile de conducere de la ANCOM. Deputatul USR Catalin Drula a dezvaluit cum parlamentarii PSD au refuzat sa avizeze propunerile venite din partea propriului guvern.

„ANCOM, reglementatorul pietei de telecomunicatii si a spectrului radio, este in prezent victima unui razboi pesedisto-pesedisto care a atins astazi noi culmi ale absurdului.

Astazi am audiat in Comisia de IT reunita cu cea Economica de la Senat propunerile guvernului Tudose pentru functiile de vicepresedinti. Pot spune dupa audieri ca cei doi domni propusi sunt profesionisti desavarsiti cu zeci de ani de experienta in domeniu.

Singura problema este ca cei doi sunt exact cei concediati acum 3 luni din functiile de directori in ANCOM de omul pus de PSD peste noapte acolo in mai, dl. Dita (dupa ce a schimbat procedura de numire peste noapte prin OUG).

Deci PSD schimba legea de numire a presedintelui ANCOM, numeste un om de casa care, ca prima masura, concediaza profesionistii din institutie. Dupa 3 luni, PSD ii repropune pe cei dati afara ca vicepresedinti ai aceleiasi institutii.

Si asta nu e tot – intre timp, cei doi au primit si 12 salarii compensatorii (pe drept, conform contractului de munca) pentru concedierea abuziva. Daca vi se apare ca absurdul este maxim, nu am ajuns inca la final.

Culmea absurdului a fost atinsa la audierea de astazi cand pesedistii din Comisie nu au votat propunerile propriului guvern. Desi cei doi s-au prezentat excelent, asa cum spuneam, lucru evident pentru toata lumea, cei de la PSD au cerut amanarea raportului si au avut voturile pentru a o aproba (11 voturi la 6).

Se pare ca factiunile din PSD sunt in plin razboi pe tema ANCOM, o institutie care era functionala si data model inainte sa se apuce sa o destructureze. Le cer domnului Dragnea si domnului Tudose explicatii publice pe aceasta tema”, a relatat deputatul USR Catalin Drula pe Facebook.

Noul presedinte al ANCOM, care a fost propus de PSD pentru aceasta functie, si dupa ce a primit sustinerea presedintelui partidului Liviu Dragnea a fost votat de plenul Parlamentului in functia de sef al institutiei pe 11 mai, a adus in ANCOM un numar mare de oameni care anterior lucrau pentru companii reglementate de autoritate, printre acestia fiind Ciprian Bolos, fost vicepresedinte al PSD Diaspora si PSD Sector 5, care a renuntat la Telekom si la Posta pentru a veni intr-o pozitie nou creata, scria Ziarul financiar in iulie 2017.

Lista persoanelor detasate la ANCOM in urma reorganizarii soc declansate de Adrian Dita in data de 8 iunie, si care nu are echivalent in istoria de 12 ani a institutiei, arata ca noul presedinte a tinut sa se inconjoare de oamenii sai pornind de la soferi pana la sefii de birouri si directori.

In data de 8 iunie el a retrogradat sau demarat procedurile de concediere pentru 18 persoane cu functii de conducere din ANCOM, fara ca anterior declansarii procesului sa fi avut loc o evaluare a angajatilor vizati.

Convocat la Comisia de IT din Parlament pentru a oferi explicatii, Adrian Dita nu s-a prezentat, invocand, ulterior, existenta unei probleme medicale („o sinuzita acuta”, conform unui interviu acordat Agerpres. De la instalarea in functie Adrian Dita a oferit interviuri doar catre Agerpres si Radio Romania Actualitati – in cadrul caror nu a abordat tema reorganizarii si a detasarilor.)

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: