Inca un „specialist” PSD in Guvern. Penalul Madalin Voicu, numit secretar de stat la Cultura. Cum a scapat de arest cand era deputat: „Va rog sa nu incuviintati retinerea si arestarea mea”

politica

Madalin-Stefan Voicu (PSD) a fost numit joi de premierul Nicolae Ciuca in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Decizia a fost deja publicata in Monitorul Oficial.

„Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Madalin-Stefan Voicu se numeste in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii”, se arata in documentul semnat de prim-ministru.

Madalin Voicu a fost 20 de ani deputat, in primul mandat (1996-2000) el fiind ales din partea Partidei Romilor, ulterior (2000-2016) candidand pe listele PSD.

Madalin Voicu este urmarit penal in dosarul ”Frauda la Partida Romilor” alaturi de fostul deputat Nicolae Paun.

Deputatul Madalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii, spalare de bani si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite in dosarul ”Frauda la Partida Romilor”, in care mai este acuzat si fostul deputat Nicolae Paun, pentru ca fondurile europene din doua programe privind integrarea romilor ar fi fost folosite in alte scopuri decat cele declarate, inclusiv in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012.

In 2016, deputatii au respins cererea DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Madalin Voicu, cu 170 voturi „impotriva” solicitarii justitiei si 116 „pentru”.

„Va rog sa nu incuviintati retinerea si arestarea mea pentru ca sunt nevinovat si ar fi o umilinta ingrozitoare, pe care o voi suporta, daca Doamne fereste, se va intampla. Dar este inadmisibil sa mi se intample mie si altora asa ceva, chestiuni care tin de un fel de presiune si represiune intr-o tara care se pretinde democratica. Credeti-ma ca eu nu sunt politician, fac politica (…) sunt un om curat, Accept orice fel de verdict in ceea ce ma priveste cu conditia sa fie adevarul pur”, a declarat deputatul PSD Madalin Voicu, in plenul Camerei.

Dosarul a fost trimis in judecata de catre procurori insa instanta suprema a decis, pe 26 noiembrie 2016, sa retrimita dosarul la DNA, pentru refacerea urmaririi penale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: