Inca un succes al cuplului PSD-CCR. Lituania le interzice romanilor sa intre pe teritoriul ei

news

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca Guvernul lituanian a hotarat ca, incepand din data de 13 iulie 2020, sa interzica accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidentii din Romania. Aceste masuri fac obiectul unei reevaluari saptamanale bazate pe evolutia situatiei epidemiologice din Romania.

Sunt exceptate de la aceasta masura persoanele care tranziteaza teritoriul Republicii Lituania pentru intoarcerea in tara de resedinta, precum si alte categorii specifice de persoane, potrivit informatiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice +370 68573238.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51919, https://vilnius.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Alte zece tari din UE au impus restrictii romanilor ca urmare a exploziei cazurilor de coronavirus. Ca urmare a deciziei CCR, peste 1.600 de persoane infectate au plecat din izolare si carantina.

Mai mult despre:

Comentarii: