externe

Inca un transport de rachete HIMARS ajunge in Ucraina din SUA. Un nou ajutor militar in valoare de 300 de milioane de dolari

Statele Unite au anuntat miercuri trimiterea in Ucraina a unui nou ajutor militar in valoare de 300 de milioane de dolari, in principal munitie de artilerie, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Armata ucraineana va primi in special rachete pentru HIMARS, sisteme mobile sofisticate furnizate de Statele Unite, precum si arme antitanc, munitie si camioane pentru transportul echipamentelor grele, a precizat secretarul de stat american, Antony Blinken, intr-un comunicat dat publicitatii miercuri.

Este a 37-a transa de ajutor decisa de presedintele Joe Biden de la inceputul invaziei ruse a Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Acest anunt „intervine dupa efortul intens depus de guvernul american pentru a raspunde solicitarilor Ucrainei inainte de contraofensiva pe care o are in vedere”, a declarat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Ucraina cere in mod constant Occidentului sa livreze mai multe blindate, artilerie, munitie, dar si avioane de lupta si sisteme de rachete cu raza lunga de actiune pentru a lovi logistica rusa in spatele linei frontului.

Aceasta noua transa ridica ajutorul militar total al SUA pentru Ucraina la peste 35,7 miliarde de dolari de la inceputul ofensivei ruse.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

DNA, nevoita sa dezminta minciunile AUR: Nicusor Dan nu este urmarit penal. „Atragem atentia asupra echilibrului in discursul public”

DNA a dezmintit, vineri seara, afirmatiile candidatului AUR la Primaria Capitalei, MIhai Enache, conform caruia…

38 de minute ago

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

3 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

3 ore ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

5 ore ago