politica

Inca unul se deconspira. Fost judecator CCR devine consilierul penalului Piedone, omul lui Dan Voiculescu

Fostul judecator CCR Petre Lazaroiu va deveni consilier al primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Piedone, condamnat in prima faza la inchisoare cu executare in Dosarul Colectiv, face parte din PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu.

Piedone a confirmat informatia pentru site-ul pesedist stiripesurse.ro. „Veti avea mari surprize dupa ce voi depune juramantul”.

Petre Lazaroiu va avea un birou la Primaria Sectorului 5 si il va consilia pe Cristian Popescu Piedone pe probleme juridice.

Petre Lazaroiu este judecatorul CCR care a primit competenta de a redacta raportul despre completurile de trei judecatori de la ICCJ. CCR a decis in iulie 2019, la sesizarea lui Florin Iordache, ca acestea au fost nelegal constituite, permitand astfel eliberarea a numerosi infractori cu gulere albe, multi dintre ei fiind din PSD.

Petre Lazaroiu este la Curtea Constitutionala din vremea lui Traian Basescu. Fostul presedinte l-a numit pe un rest de mandat, pe locul pe care il lasase liber decesul lui Petre Ninosu. Doi ani a functionat astfel Lazaroiu, din 2008 pana in 2010. Apoi, Traian Basescu l-a numit din nou pe Lazaroiu pe un mandat complet.

CCR a considerat insa in 2018 ca judecatorii care ocupa doar resturi de mandat nu mai pot obtine unul nou. Lazaroiu nu s-a conformat acestei decizii a CCR. A iscat chiar o controversa cu fostul consilier prezidential Simina Tanasescu, dupa ce a facut public continutul unei discutii private cu aceasta tocmai pe expirarea mandatului sau la CCR. Tanasescu a plecat de la Cotroceni in urma acestui scandal, in care Lazaroiu a dat interviuri pe larg la Antena 3 pe subiect. El a ramas la CCR judecator si a votat alaturi de ceilalti judecatori numiti de PSD.

Un alt judecator CCR care a contribuit la declararea ca nelegala a completurilor de cinci judecatori, Maya Simona Teodoroiu, este acum candidat pe listele PSD pentru Senat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu, dupa ce a acesta a…

6 minute ago

Avocatul lui Ion Iliescu: „E bine, sanatos, mai traieste inca 100 de ani” – Video

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a anuntat vineri ca fostul presedinte este "bine si…

2 ore ago

Nicolae Robu: „M-am inteleptit, cei de la PSD sunt oameni valorosi, eu ii agreez”. Simonis: „Timisul are nevoie de o schimbare”

Candidatii aliantei PSD-PNL pentru Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local si Primaria Timisoara si-au depus, vineri,…

2 ore ago

Dupa vizita facuta la Moscova, filorusul Dorel Visan a primit la Cluj-Napoca ordinul masonic Umaniterra, fiind declarat „arhanghel al spiritualitatii”

Actorul clujean Dorel Visan a fost prezent la Moscova la deschiderea Festivalului de Film vineri,…

4 ore ago

O noua lansare istorica. Boeing si NASA, gata sa trimita in spatiu nava Boeing Starliner cu echipaj uman

Dupa ani de intarzieri si o serie ametitoare de esecuri in timpul zborurilor de testare,…

3 ore ago