Incendii in Hawaii: Mai mult de 1.000 de persoane sunt inca date disparute. Cautarile continua

externe

Peste 1.000 de persoane sunt inca date disparutre dupa ce un incendiu de vegetatie a devastat orasul hawaiian Lahaina in urma cu doua saptamani, au declarat autoritatile, citate de BBC.

Autoritatile sunt asteptate acum sa faca publica o lista cu cei disparuti in zilele urmatoare pentru a incerca sa restranga cautarile.

Unele echipe de salvatori care cauta printre daramaturi gasesc doar oase sau fragmente de cadavre, ceea ce le ingreuneaza sarcina.

Numarul oficial al mortilor este de 115.

Incendiile au distrus cea mai mare parte a orasului istoric Lahaina din Maui pe 8 august si sunt acum considerate cel mai grav dezastru natural din istoria statului Hawaii.

„S-ar putea sa nu stim pana la urma despre toata lumea. Ii luam in considerare pe toti cei de pe acea lista pana cand putem demonstra ca nu sunt pe lista respectiva”, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, agentul special FBI Steven Merrill, care conduce actiunea de cautare.

Aproximativ 1.400 din cele 2.500 de persoane care au fost date initial disparute au fost gasite. Dar numarul exact al celor disparuti este necunoscut.

„In fiecare zi, cifrele se vor schimba”, a spus Merrill. Cea mai recenta estimare vine la o zi dupa ce primarul din Maui, Richard Bissen, a spus ca se crede ca numarul este in jur de 850.

Salvatori insotiti de caini au cercetat zona arsa in cautarea ramasitelor umane. Temperaturile, suficient de inalte pentru a topi masinile de pompieri, le-au complicat sarcina, deoarece unele dintre echipele de cautare gasesc doar oase sau fragmente de cadavre printre gramezile de cenusa.

Autoritatile le-au cerut membrilor familiei sa furnizeze ADN pentru a ajuta la identificarea victimelor.
Cel putin 104 de mostre de referinta ADN au fost colectate pana acum intr-un efort de a „construi arbori genealogici”, a declarat Julie French de la compania de analiza ADN ANDE.

Incendiul de la Lahaina a distrus cel putin 2.200 de cladiri, potrivit partenerului BBC CBS. Se estimeaza ca daunele se ridica la 6 miliarde de dolari.

Autoritatile au identificat public 13 persoane care au murit in incendiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: