Categories: news

Incendiu de proportii, la „Ferma Dacilor”, din Gura Vadului, Prahova. 2 persoane disparute; 2 copii si 4 adulti si-au pierdut viata

Un incendiu de proportii a izbucnit, marti dimineata, a doua zi de Craciun, la Ferma Dacilor din comuna prahoveana Gura Vadului, satul Tohani, autoritatile activand planul rosu de Interventie. La fata locului au fost mobilizate zece autospeciale de stingere, patru autospeciale de prima interventie si comanda, dar si patru ambulante SMURD si trei de la SAJ, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova.

UPDATE 19.00 Reprezentantii autoritatilor au anuntat ca a fost gasit si al saselea corp carbonizat, probabil al unui copil. Autoritatile au gasit anterior corpurile a patru adulti si un copil, alte doua persoane, fiind cautate in daramaturile lasate in urma de incendiu. Procurorul care a preluat ancheta in cazul incendiului de la Ferma Dacilor a anuntat ca cele doua persoane disparute,  sunt si acestea considerate decedate. Cercetarile la fata locului vor continua pentru a se stabili cauzele incendiului si pentru a se identifica eventualele ramasite umane nedistruse de flacari.

UPDATE 16.15 Bilantul celor morti este de cel putin cinci persoane, inclusiv un copil. Cele trei persoane, inca date disparute, sunt doi copii si un adult, a declarat, prefectul judetului Prahova, Virgiliu Nanu. Oficialul a adaugat ca „Sansele sunt minime” ca cele trei persoane sa fie in viata, conform Agerpres. El a spus ca incendiul a afectat o singura cladire, un spatiu cu restaurant la parter, care avea cateva spatii de cazare si cinci camere la mansarda. Incendiul ar fi pornit dintr-un loc de cazare de la mansarda.

UPDATE 12.15 Bilantul deceselor din incendiu creste: pompierii au recuperat cadavrul unei a cincea persoane, un adult. Alte trei persoane sunt in continuare disparute.

UPDATE 11.55 Cadavrul unei a patra persoane decedate a fost descoperit de pompieri printre  ramasitele arse ale complexului Ferma Dacilor din Gura Vadului (Tohani, Prahova). Alte patru persoane sunt in continuare disparute. Conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane a dispus trimiterea unei echipe de specialisti din cadrul Institutului National de Criminalistica, pentru a sprijini ancheta in cazul incendiului.

UPDATE 10.00: Trei victime, cu arsuri: 1 minor de 16 ani si 1 femeie de 48 ani, ambele victime cu arsuri minore si 1 cadru ISU cu traumatism la picior. La ora 09.11 a fost extras copilul carbonizat. Surse au declarat ca ar putea fi vorba chiar despre fiul patronului, insa e greu de identificat. Ulterior s-au descoperit si trupurile a inca 2 adulti decedati.

Potrivit lui Virgil Nanu, prefectul judetului Prahova, dimineata, 8 victime erau disparute (5 adulti si 3 copii) si ar fi fost gasit si trupul carbonizat al unui copil decedat. De asemenea, ar fi fost gasite si trupurile ale inca a doi adulti, decedati. In caz s-a deschis un dosar penal de ucidere din culpa.

„In acest moment, doua persoane sunt asistate medical la fata locului, prezinta arsuri minore la nivelul membrelor superioare”, a precizat sursa citata.

Incepand cu ora 6,29 a fost activat Planul Rosu de Interventie, iar in prezent se lucreaza pentru lichidarea focului.

Pana la acest moment nu au fost comunicate alte date referitoare la persoanele evacuate sau victime.

Prefectul judetului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat, pentru Agerpres, ca este vorba despre o cladire construita din lemn si este formata din parter si mansarda. Nu se stie inca nimic despre persoanele aflate la mansarda, a spus prefectul.

(foto: YT/Observatorul Prahovean, captura video)

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Fostul presedinte al R. Moldova, Igor Dodon, pozeaza drept pacifist si „trage sfori” spre Rusia si China

Liderul prorus al celui mai mare partid de opozitie din Republica Moldova, Igor Dodon, a…

2 ore ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

5 ore ago

A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat…

2 ore ago

Grecia prezinta din nou cazul privind returnarea sculpturilor din Partenon de catre British Museum in fata unui comitet al UNESCO

Grecia si-a prezentat cazul privind returnarea sculpturilor Partenonului la o sesiune a unui comitet UNESCO…

6 ore ago

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor: „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

3 ore ago