Incendiu in Gara Brasov la una dintre primele locomotive cu aburi care au circulat pe caile ferate romane

news

Un incendiu s-a produs, miercuri, in Gara Brasov, la una dintre primele locomotive cu aburi care au circulat pe caile ferate romane, adusa special cu ocazia marcarii a 150 de ani de la intrarea primului tren in Brasov. Locomotiva fusese cuplata la trenul regal, care a fost garat la linia 1, potrivit BizBrasov.

Pompierii s-au deplasat la fata locului cu 3 autospeciale de stingere.

„Din primele informatii se pare ca in urma evenimentului nu s-au inregistrat victime”, au precizat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Brasovenii pasionati de transporturile feroviare au avut azi ocazia sa admire locomotive cu aburi, drezine sau locomotive electrice, in cadrul unei parade care s-a desfasurat in Gara Brasov cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la momentul intrarii primului tren in Gara Brasov la data de 1 iunie 1873 si Aniversarea a 60 de ani de la infiintarea primei Sectii de Instalatii Fixe de Tractiune Electrica – IFTE din tara, asta dupa ce Calea Ferata Brasov – Predeal a fost prima electrificata din Romania.

Locomotiva garata pe linia 1 este dintre primele locomotive cu aburi care au circulat pe caile ferate romane. „Este vorba de o locomotiva Pacific. Ea va tracta trenul regal, compus din cinci vagoane. Va mai fi prima locomotiva diesel electrica, cu numarul 001, care a intrat in dotarea CFR. Va fi prezentata si prima locomotiva electrica din dotarea CFR, tot cu numarul 001. De asemenea, vor fi prezentate utilaje vechi si noi, folosite pentru intretinerea liniilor electrice”, a spus directorul Regionalei CF Brasov.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: