Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Olguta Vasilescu explica: „O pacienta a dat foc unei saltele”

news

Un incendiu a izbucnit, luni seara, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienti si cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi dupa ce au sarit pe geam, de la etajul I. Ministerul Sanatatii a precizat ca, din informatiile primite de la spital, incendiul ar fi fost provocat de un pacient. Ulterior, MS a transmis ca acele trei cadre medicale au suferit traumatisme usoare, fiind in afara pericolului.

Potrivit ISU Dolj, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, intr-un izolator (rezerva) de la urgenta.

„Cele trei cadre medicale care au suferit traumatisme usoare la membrele inferioare sunt in afara oricarui pericol. Ele au fost internate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Craiova”, a transmis Ministerul Sanatatii.

„Din primele informatii transmise Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, incendiul s-a manifestat pe o suprafata de 20 mp si a fost lichidat. In urma incendiului, s-au inregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cadere de la inaltime. Un pacient acuza cefalee. Victimele sunt constiente si sunt transportate la spital”, a precizat MS.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitata, instalatiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalitatii, iar la aceasta unitate sanitara, in toate saloanele si pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astazi a avut loc un incident, la parterul cladirii, dupa ce o pacienta a dat foc unei saltele. Nu exista victime intoxicate cu fum sau avand arsuri. In schimb, trei medici au sarit de la etajul 1, speriati din cauza fumului. Vom declansa o ancheta ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacientii sunt evacuati pentru a fi preintampinat orice pericol”, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

In total, 19 pacienti si 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Acestia vor ramane in aceeasi unitate sanitara intr-o alta aripa a cladirii.

Din primele date furnizate de conducerea unitatii spitalicesti, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19) se afla in subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Acolo au fost trimise doua subunitati de interventie, Detasamentul 1 si 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apa si spuma, 2 autospeciale de lucru la inaltime, 1 descarcerare grea si 1 ambulanta tip B.

„La sosirea echipajelor la locul interventiei, au fost gasiti 18 pacienti si 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori.
3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, a transmis ISU Dolj.

Mai mult despre: ,

Comentarii: