news

Incendiu la spitalul din Ploiesti. Directorul nu a fost lasat sa intre curtea spitalului: „Nici salariatii nu intra”

Un incendiu a izbucnit intr-un salon al Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Ploiesti, care este unitate suport COVID-19. Doi pacienti in varsta de 74, respectiv 75 de ani au decedat, iar o infirmiera a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului, fiind transferata la Spitalul Floreasca din Capitala, a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Prahova, Mihaela Florescu. Alti 20 de pacienti au fost evacuati. In salonul in care se manifesta incendiul erau doar doi pacienti, cei care au decedat, a precizat ISU Prahova. Incendiul a fost lichidat in trei minute.

Accesul directorului Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, Bogdan Nica, in curtea Sectiei de Boli Infectioase afectata, joi dimineata, de un incendiu a fost oprit de fortele de ordine, care i-au spus ca nu poate intra cu autoturismul in incinta ca urmare a unei dispozitii a politiei.

„De la politie nu ne da voie sa dam drumul la nicio masina straina inauntru, nici salariatii nu intra”, i s-a transmis, la poarta, managerului spitalului.

Ulterior, Nica a coborat din autoturismul personal, accesul acestuia fiind permis in interior.

Politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa in urma incendiului izbucnit, joi dimineata, la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, soldat cu decesul a doi pacienti si ranirea unei infirmiere.

Ancheta este coordonata de procurori.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, Bogdan Nica, a afirmat, joi, ca incendiul izbucnit la Sectia de Boli Infectioase nu ar fi pornit de la instalatia de oxigen, ci probabil de la o scanteie produsa intre pat si parchet, pe fondul agitatiei bolnavului.

„Nu la instalatia de oxigen se pare ca s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defectiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul ca patul a fost miscat, bolnavul era foarte agitat, s-a miscat patul si probabil s-a produs o scanteie intre pat si parchet. Se intampla. Intr-o atmosfera cu oxigen… erau doi bolnavi cu CPAP (masti de oxigen – n.r.) acolo, cantitate mare de oxigen… E un risc asumat cand tratezi cu cantitati mari de oxigen, la orice mica scanteie sau chiar spontan, spun specialistii, se poate aprinde oxigenul”, a explicat Nica.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a declarat ca incendiul izbucnit la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) a fost lichidat in trei minute, o infirmiera care se afla la acel moment in salon suferind arsuri pe 40% din suprafata corpului.

Un incendiu a izbucnit, joi dimineata, la Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti, care este unitate suport COVID, din primele date reiesind ca doi pacienti sunt decedati, anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova.

Autoritatile au activat Planul rosu de interventie.

La fata locului au fost mobilizate sase autospeciale de lucru cu apa si spuma, o descarcerare si 20 de ambulante SMURD si SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizeaza ISU Prahova.

Spitalul de Boli Infectioase este sectie a Spitalului Judetean Ploiesti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

2 minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

16 minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

32 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago