Incep inclestarile si in Gruparea Dragnea. Deputatul Radulescu il mitraliaza pe „colegul” Badalau: „In orice tara civilizata era data amnistia si gratierea in a doua secunda”

politica

Deputatul PSD Catalin Radulescu il ataca dur pe Niculae Badalau, prospat nunit ministru al Economiei, pe care iul acuza ca se impotriveste adopstarii unei ordonante de amnistie si gratiere. „In orice tara civilizata era data amnistia si gratierea in a doua secunda. Noi tot o amanam, de ce?”, se plange Radulescu.

„Nu imi place termenul incare discutam subiectul asta si anume ca ordonanta trebuie data pentru ceva. Spunand in media prostia asta, toata lumea va crede ca o ordonanta sau lege se da pentru o anumita persoana. Ordonantele sau legile se fac pentru cetateni, ca dintre acestia beneficiaza direct sau indirect X sau Y este partea a doua. Dar nu am vazut pana acum ca o anumita lege sau ordonanta sa fie data pentru cineva. Ca de ea a beneficiat cineva anume, asta e partea a doua”, a spus Catalin Radulescu, la Digi24.

In ceea ce priveste eventuala OUG privind amnistia si gratierea, el a spus ca „nu numai ca este necesara” si i-a atacat pe „marii mentori” din PSD: „Sigur, unii sunt foarte priceputi, cu ghilimelele de rigoare.”

„M-am saturat sa tot vorbesc despre un lucru care trebuie facut pentru ca altfel miile de oameni care au fost abuzati, liberalii stiu dar nu vor sa spuna, asta e partea doua, e chestiune de politica, dar poporul roman stie ca in acesti opt ani – mai mult decat sa spui ca completurile de 5 judecatori sunt ilegal constituite, ca protocoale sunt ilegale, ca au fost ascultari ilegale, ca au fost facute dosare cu echipe mixte si ca s-au dat biletele la judecatori, ca asa a vrut sistemul format din 15-20 de persoane – eu cred ca nu mai trebuie sa discutam subiectul asta. In orice tara civilizata era data amnistia si gratierea in a doua secunda. Noi tot o amanam, de ce? Nu stiu. Intrebati ‘badalaii’ si alte personalitati de la noi. De ce sa amanam un lucru necesar pentru romani, oameni care au fost abuzati?”, a declarat deputatul PSD.

Intrebat cine din PSD nu vrea aceasta ordonanta, Radulescu a spus ca „in partidul meu sunt oameni foarte inteligenti, eu nu fac parte din oamenii inteligenti ai partidului”. El a adaugat ca este „suparat ca se amana un lucru necesar pentru Romania si nu inteleg motivatia si de ce o amanam sau o programa”.

„O lege sau o ordonanta nu o programezi, o dai cand e necesar. Tudorel Toader trebuia sa isi asume ordonanta asta de foarte mult timp pentru ca e ministrul justitiei. Cand esti ministrul justitiei trebuie sa isi asumi foarte multe lucruri. Daca vrei sa mergi numai pe la televizor, sa faci scenete teatrale, poti sa joci in film, dar dansul trebuie sa joace in filmul asta in care justitia nu a fost independenta”, a mai spus deputatul.

El a mai spus ca nu stie daca Tudorel Toader este cel care impiedica PSD sa dea aceasta ordonanta de urgenta.

„Liviu Dragnea nu cred ca e responsabil, sunt responsabili desteptii partidului meu si Tudorel Toader”, a completat Radulescu.

In ceea ce priveste pedepsele care sa fie gratiate, deputatul PSD a sustinut ca „nu trebuie sa mergem cu termene asa mari, trebuie un termen rezonabil pentru amnistie si gratiere”. „Sunt si acum sute de oameni nevinovati in puscarie. Omul nevinovat niciodata, in nicio tara, nu trebuie sa fie in puscarie”, a mai spus Catalin Radulescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: