Incep presiunile in dosarul violentelor. Toader asmute Inspectia Judiciara impotriva procurorului Ionel Corbu

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineata, ca numai Inspectia Judiciara poate stabili daca procurorul Ionel Corbu, de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, s-a antepronuntat spunand ca „actele de agresiune exacerbate nu se justificau”.

„Ma intrebati daca s-a antepronuntat sau nu. Daca nu cumva este o abatere de la deontologia profesionala sau de la regulile procesuale, numai Inspectia Judiciara poate da un raspuns”, a declarat Tudorel Toader, intrebat cum i se par declaratiile procurorului Ionel Corbu, referitor la ancheta privind interventia jandarmilor.

Reactia ministrului vine dupa ce, miercuri, procurorul, care s-a ocupat pana luni de caz, a declarat ca, desi potrivit documentelor analizate existau indicii privind amploarea violentelor ce aveau sa se petreaca la protest, dupa parerea sa, nu sunt justificate actiunile violente ale jandarmilor.

„Exista elemente si indicii doveditoare privitor la amploarea evenimentelor ce urmau sa se desfasoare sau sa aiba loc. In opinia mea, sub nicio forma, acte de agresiune exacerbate nu se justificau, atata vreme cat existau multiple modalitati de estompare a unor demersuri care urmau sa degenereze”, a spus Ionel Corbu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: