Incep sa apara primele informatii: Carmen Dan a coordonat represiunea de la centrul de management operational impreuna cu alt om al lui Dragnea

news

Jurnalistul Mircea Marian afirma ca actiunile violente de reprimare din Piata Victoriei, de vineri noapte au fost coordonate de ministrul de Interne, Carmen Dan, de la centrul de management operational al MAI. Carmen Dan a fost ajutata de un al „om al lui Dragnea”, subsecretarul de stat Valeriu Mihai.

„Cred ca nu e nimeni atat de naiv incat sa creada ca de vina pentru brutalitatile din noaptea de vineri spre sambata sunt (doar) jandarmii: intreaga actiune a fost coordonata de catre Carmen Dan.

Carmen Dan a stat la sediul MAI pana la 3.30 si a condus o operatiune in care, in afara de jandarmerie, au fost implicate multe alte structuri din ministerul de Interne. Nu avea cum prefectul Capitalei sa dea ordine la oamenii din structurile de informatii ale MAI, politia Capitalei, Rutiera si chiar si politia de frontiera.

Carmen Dan a coordonat actiunea de la centrul de management operational impreuna cu alt om al lui Dragnea in MAI: subsecretarul de stat Valeriu Mihai. El a fost coleg la Acvila cu Adrian Mladinoiu, fostul bodiguard al lui Dragnea, acum secretar de stat in SGG.

Parchetului Militar nu trebuie sa se opreasca sub nici o forma la niste jandarmi cu un baston in mana, ci sa mearga la varful piramidei din MAI. Carmen Dan stie asta si de aceea, sambata, a spus: ‘Invit public sa iasa orice angajat al MAI de la orice nivel care a primit vreun ordin direct de interventie operativa din partea ministrului Carmen Dan’.
De altfel, daca doamna Carmen Dan a vazut ce se intampla – un masacru inutil – de ce nu a dat ordin sa se opreasca interventia? Stiti raspunsul”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Bilantul ranitilor de la protestul Diasporei din Piata Victoriei a ajuns la 452, dintre care 70 au fost spitalizati. Printre raniti se numara si 24 jandarmi.

Dintre cele 452 de persoane care au avut nevoie de ingrijiri medicale, 65 au fost transportate la spital. Printre acestea se numara si noua jandarmi.

Comentarii: