„Incep sa cada clanuri de interlopi”. Anunt triumfalist al lui Catalin Predoiu. Cum este laudat de ambasadorul SUA

news

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca, in ultimele luni, a fost creat un front institutional impotriva crimei organizate, care incepe sa dea rezultate, subliniind faptul ca „incep sa cada clanuri de interlopi”.

„Am creat pe parcursul lunilor precedente un front institutional impotriva crimei organizate. Incepe sa dea rezultate. Incep sa cada clanuri de interlopi. Se va continua pana la capat. In materie de justitie, trebuie sa ai rabdare, pana cand proceduri si operatiuni sunt duse pana la capat. E valabil in orice materie, in orice dosar, rabdare, pana cand procedurile ajung la final”, a spus Predoiu, in cadrul unui eveniment organizat miercuri de Ambasada SUA la Bucuresti.

„Ambasadorul SUA a laudat  eforturile neobosite ale ministrului de a corecta regresele inregistrate in aplicarea statului de drept sub guvernul anterior si de a transforma masurile de lupta impotriva traficului de persoane intr-o prioritate: ‘Ministrul Predoiu este lider in lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate. Ii suntem recunoscatori pentru dedicare’”, s-a anuntat apoi intr-un comunicat al ambasadei SUA.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, Catalin Predoiu a participat, miercuri, la deschiderea webinar-ului „Aplicatii pe surse deschise: convergenta investigarii infractiunilor cu privire la proprietatea intelectuala, crima organizata, trafic de persoane si sisteme informatice”.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, in colaborare cu Programul in Domeniul Criminalitatii Informatice si Proprietatii Intelectuale (ICHIP) din cadrul Departamentului de Justitie al Statelor Unite, Departamentul de Stat al SUA, Interpol si IP Crime Investigators College.

In cuvantul de deschidere, ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, a declarat ca Statele Unite sprijina, cu toate resursele disponibile, lupta Ministerului Justitiei impotriva infractionalitatii si ca Statele Unite si Romania „lupta umar la umar pentru combaterea crimei organizate si pentru a se asigura ca infractorii nu vor scapa de rigorile legii”.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a subliniat ca, in ultimele luni, s-a desfasurat, in colaborare cu Ambasada SUA, un program intens de pregatire a procurorilor si politistilor in materia combaterii spalarii banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalitatii informatice.

„In lunile precedente, in colaborare cu Ambasada SUA, am desfasurat un program intens de pregatire a procurorilor, politistilor si altor categorii de experti in materia combaterii spalarii banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalitatii informatice, dar si a recuperarii bunurilor provenite din infractiuni si a asistentei victimelor traficului de persoane. As dori sa multumesc tuturor participantilor si institutiilor care au cooperat in organizare, partenerilor nostri americani si sa imi exprim increderea ca acest program a contribuit efectiv la mai buna pregatire a procurorilor, politistilor si expertilor nostri, cu rezultate benefice in perspectiva pentru cetateni. Eficienta combaterii infractiunilor sta in buna pregatire profesionala si in cooperarea interinstitutionala interna si internationala”, a afirmat Predoiu.

La lucrari au mai participat procurorul general Gabriela Scutea si Bruce Swartz, asistentul adjunct al procurorului-sef al Statelor Unite.

Potrivit MJ, acesta este cel de-al 17-lea webinar organizat in parteneriat cu Ambasada Statelor Unite, printre care: cursul de analiza a declaratiilor (Statement Analysis Training), cel dedicat infractiunilor contra proprietatii intelectuale si criminalitatea cibernetica in timpul pandemiei COVID-19 sau a modalitatilor de investigare a atacurilor de tip ransomware in timpul pandemiei COVID-19.

Mai mult despre:

Comentarii: