Incepe bataia pe functii intre PSD si ALDE. Tariceanu cere un minister foarte important pentru un fost sef al SIE

externe

Surse citate de Realitatea TV afirma ca ALDE face presiuni la adresa PSD pentru a obtine Ministerul de Externe. Partidul lui Tariceanu doreste sa il instaleze la ministru de Externe pe Teodor Melescanu.

Liderii ALDE si cei ai PSD se intalnesc luni sau marti pentru a stabili formula guvernului.

Teodor Melescanu a mai fost ministru de Externe in perioada 1992-1996 in guvernul Vacaroiu din partea FDSN, si din 10 noiembrie 2014 pana in 18 noiembrie 2014, in guvernul Ponta.

Melescanu a fost si ministru al Apararii in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, in perioada aprilie 2007-decembrie 2008, dar si director al Serviciului de Informatii Externe.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, vineri, calendarul convenit de PSD-ALDE pentru instalarea noului Guvern, propunerea celor doua partide fiind ca in 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Executiv sa depuna juramantul.

Liviu Dragnea a mai anuntat ca marti, 3 ianuarie, la ora 10.30 vor fi sedinte de Birou Permanent, iar la ora 12.00 sedinte ale plenului atat la Senat cat si la Camera Deputatilor.

De asemenea, la ora 14.00, vor fi sedintele conducerilor PSD si ALDE pentru aprobarea componentei Cabinetului, iar la ora 15.00 va fi o intalnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD si ALDE in care fiecare candidat la functia de ministru va avea o scurta prezentare.

In jurul orei 16.00 – 16.30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului si programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17.00 vor fi convocate Birourile permanente reunite.

In cursul zilei de miercuri, 4 ianuarie, ministrii propusi vor fi audiati in comisiile parlamentare, intre orele 8.00 si 14.00. La ora 15.00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare si votul de investitura al Guvernului.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a afirmat, la randul sau, ca intentioneaza ca, miercuri, la ora 21.00, sa convoace prima sedinta de Guvern, in care sa dea ordonanta de organizare a Cabinetului si proiectul de lege de abilitare a Guvernului sa emita ordonante in vacanta parlamentara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: