Incepe Congresul PSD. Doi baroni de forta ai partidului o boicoteaza pe Viorica Dancila

politica

Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidentiale are loc sambata, la Palatul Parlamentului.

De la congres pot fi notate cateva absente notabile: baronii Marian Oprisan si Dumitru Buzatu. Oprisan a fost huiduit la precedentul congres.

Dancila a aparut la congres insotita de presedintele PES, Serghei Stanisev.

Anterior, Comitetul Executiv National al PSD a propus-o pe Viorica Dancila, prim-ministru si presedinte al Partidului Social Democrat, drept candidat al partidului la scrutinul prezidential din toamna acestui an.

Pe 23 iulie, dupa reuniunile de conducere ale partidului in care a fost validata candidat al PSD, liderul social-democratilor, Viorica Dancila, a declarat ca decizia Biroului Permanent National si a Comitetului Executiv National de a o desemna candidat la prezidentiale o onoreaza si o responsabilizeaza, mentionand ca stie ca nu va fi o lupta usoara, pentru ca partidul pleaca dintr-o situatie dificila.

„Astazi, la Comitetul Executiv National, s-a votat pentru candidatul la prezidentiale, iar pentru a lua o decizie in mod democratic am ascultat toate parerile organizatiilor judetene. (…) Si s-a votat pentru presedintele partidului, respectiv pentru mine, pentru a reprezenta partidul in viitoarele alegeri prezidentiale. Este un vot care ma onoreaza, responsabilizeaza in acelasi timp, pentru ca stiu ca nu o sa intru intr-o lupta usoara, stiu ca va fi o lupta foarte grea, stiu ca partidul pleaca dintr-o situatie dificila, din punct de vedere electoral, dar am incredere in mine, am incredere in colegii mei, am incredere in puterea noastra de a ne mobiliza, am increderea ca vom castiga aprecierile romanilor, ca se vor regasi in mesajele noastre multi dintre romani, ca vom crea un val de incredere la nivel national si ca putem castiga acestei alegeri”, a afirmat Dancila.

La congresul extraordinar al PSD, care se va desfasura incepand cu ora 12.00, urmeaza sa fie prezenti aproximativ 1.000 de delegati din partea organizatiilor social-democrate din teritoriu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: